Ελλαδα

Μαγιορκίνης: Γιατί δεν αποφασίζονται νέα μέτρα για την ώρα

«Ο ιός είναι εξαιρετικά δύσκολος να τον προβλέψουμε».

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Γκ. Μαγιορκίνης: Γιατί δεν αποφασίζονται νέα μέτρα
Αθήνα © EUROKINNISSI/ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ

Ο Γκίκας Μαγιορκίνης εξήγησε γιατί η Ελλάδα δεν λαμβάνει έκτακτα μέτρα αν και αναμένεται δραματική αύξηση των κρουσμάτων.

Η Ελλάδα δεν χρειάζεται αυτή τη στιγμή πρόσθετα μέτρα για την ανάσχεση της πανδημίας, σύμφωνα με τον Γκίκα Μαγιορκίνη, Επίκουρο Καθηγητή Επιδημιολογία και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ αφενός εξήγησε τους λόγους για την εκτίμησή του αυτή και αφετέρου εκτίμησε ότι αναμένεται αύξηση του αριθμού των κρουσμάτων της Όμικρον έναντι της Δέλτα μετά τις γιορτές.

Όπως σημείωσε, οι επιστήμονες αναμένουν σημαντική αύξηση των κρουσμάτων. Η χρονική στιγμή, ωστόσο, δεν μπορεί να εκτιμηθεί με σιγουριά καθώς ο ιός είναι «εξαιρετικά δύσκολος να τον προβλέψουμε». 

«Δεν αποκλείονται (νέα μέτρα), απλά αυτή τη στιγμή είμαστε μακριά από αυτό το ενδεχόμενο», τόνισε ο κ. Μαγιορκίνης λέγοντας ότι υπάρχει ακόμα χρόνος γιατί στην Ελλάδα ισχύουν πολύ περισσότερα μέτρα σε σχέση με άλλες χώρες και παράλληλα η χώρα μας είναι πιο μπροστά από τις περισσότερες χώρες στον εμβολιασμό με την τρίτη ενισχυτική δόση 

 Απαντώντας στο ερώτημα πότε ο ίδιος θα εισηγούταν πρόσθετα μέτρα, αποκρίθηκε ότι η απάντηση δεν εξαρτάται από τον αριθμό των κρουσμάτων αλλά από την πίεση που ασκείται στο σύστημα υγείας. 

 Επιπλέον, εξήγησε ότι είναι εξαιρετικά δύσκολο αυτή τη στιγμή να υπολογιστούν πόσα είναι τα κρούσματα της μετάλλαξης Όμικρον στην Ελλάδα, ωστόσο αφού ξεπεράσουν τα 25 τότε στην κοινότητα μπορεί να υπάρχουν 3 με 4 φορές περισσότερα. 

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
 
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ


 

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ