Ελλαδα

Πέθανε ο Μίμης Στεφανάκος - Ο γάμος με τη Μάρθα Καραγιάννη

Ο παλαίμαχος αμυντικός του Ολυμπιακού ήταν 85 ετών

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Μίμης Στεφανάκος
Μίμης Στεφανάκος © βικιπαίδεια

Ο ποδοσφαιριστής Μίμης Στεφανάκος πέθανε στα 85 του χρόνια. Στυλοβάτης στην άμυνα του Ολυμπιακού, είχε παντρευτεί τη Μάρθα Καραγιάννη.

Ο Μίμης Στεφανάκος, παλιά δόξα του Ολυμπιακού στο ποδόσφαιρο, πέθανε σε ηλικία 85 ετών. Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής Μίμης Στεφανάκος άφησε την τελευταία του πνοή την Παρασκευή (17/12) το βράδυ. Ήταν στυλοβάτης στην άμυνα των ερυθρολευκών.

Θεωρείται ένας από τους καλύτερους αμυντικούς στην Ελλάδα. Αγωνίστηκε για 7 χρόνια με τον Ολυμπιακό και είχε προτάσεις από το εξωτερικό (Ίντερ, Φενέρμπαχτσε) Χρίστηκε 8 φορές διεθνής με την Εθνική Ελλάδος.

Με τον Ολυμπιακό αγωνίστηκε σε 170 αγώνες και σημείωσε 3 γκολ. Κατέκτησε δύο πρωταθλήματα, 6 κύπελλα Ελλάδος, 2 πρωταθλήματα ΕΠΣ Πειραιώς, και το βαλκανικό κύπελλο το 1963.

Μίμης Στεφανάκος - Ο γάμος με τη Μάρθα Καραγιάννη

Ο γάμος του Μίμη Στεφανάκου με τη Μάρθα Καραγιάννη ήταν το γεγονός της χρονιάς. Το ζευγάρι παντρεύτηκε τον Οκτώβριο του 1960. Ο ποδοσφαιριστής γνώρισε την ηθοποιό και χορεύτρια Μάρθα Καραγιάννη όταν εκείνη ήταν 19 ετών. Ο γάμος έγινε στην εκκλησία του Αϊ Γιώργη στην Κυψέλη.

Λίγους μήνες μετά τον γάμο τους ανακοινώθηκε η εγκυμοσύνη της Ελληνίδας ηθοποιού. Δυστυχώς, το μωρό γεννήθηκε πρόωρα και πέθανε μετά από τρεις ημέρες. Τελικά, το ζευγάρι χώρισε.

Μάρθα Καραγιάννη και Μίμης Στεφανάκος στον γάμο τους
Μάρθα Καραγιάννη και Μίμης Στεφανάκος στον γάμο τους @studio_kleisthenis/Instagram

Ο Μίμης Στεφανάκος εμφανίστηκε σε 7 ταινίες του ελληνικού κινηματογράφου. Ήταν επίτιμος πρόεδρος του Συνδέσμου Βετεράνων Ποδοσφαιριστών Ολυμπιακού.

Το αντίο της ΠΑΕ Ολυμπιακός στον Μίμη Στεφανάκο

Ανακοίνωση για τον θάνατο του Μίμη Στεφανάκου εξέδωσε η ΠΑΕ Ολυμπιακός. «Η οικογένεια του Ολυμπιακού αποχαιρετά τον θρυλικό Μίμη Στεφανάκο, που άφησε απόψε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 85 ετών» αναφέρει ο σύλλογος.

Και προσθέτει: «Ο Μίμης Στεφανάκος φόρεσε για επτά χρόνια (1958-1965) την ερυθρόλευκη φανέλα, τιμώντας τη όπως της αρμόζει. Στην καριέρα του με τον Ολυμπιακό κατέκτησε δύο φορές το πρωτάθλημα Ελλάδας, έξι φορές το Κύπελλο, πήρε ένα Βαλκανικό Κύπελλο, ενώ αγωνίστηκε και στην Εθνική ομάδα. Ήταν επίτιμος πρόεδρος του Συνδέσμου Βετεράνων Ποδοσφαιριστών Ολυμπιακού».

«Η ΠΑΕ Ολυμπιακός εκφράζει τα ειλικρινή της συλλυπητήρια στους οικείους του. Μίμη Στεφανάκο, καλό ταξίδι στις αιώνιες θάλασσες» καταλήγει η ανακοίνωση για τον παλαίμαχο ποδοσφαιριστή που πέθανε σε ηλικία 85 ετών.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ