Ελλαδα

Ιατροδικαστής: Μαρτυρικός ο θάνατος της 8χρονης στο Κερατσίνι

To περιστατικό συνέβη στις 17 Νοεμβρίου

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κερατσίνι – ιατροδικαστής: Μαρτυρικός και ασφυκτικός ο θάνατος της Όλγας
Κερατσίνι © Star

Θλίψη προκαλεί η ιατροδικαστική έκθεση για το θάνατο της 8χρονης, που σφηνώθηκε σε πόρτα εργοστασίου στο Κερατσίνι.

Ασφυκτικό θάνατο βρήκε η 8χρονη Όλγα στην σιδερόπορτα του εργοστασίου στο Κερατσίνι, σύμφωνα με την ιατροδικαστική έκθεση η οποία συντάχθηκε και παραδόθηκε στις αρχές.

Στην έκθεση του ιατροδικαστή η οποία ήρθε στο φως της δημοσιότητας από το δελτίο του ΑΝΤ1, υπάρχουν όλα τα δεδομένα για το τραγικό περιστατικό της 17ης Νοεμβρίου, οπότε και η 8χρονη Όλγα βρήκε τραγικό θάνατο σφηνωμένη σε συρόμενη μεταλλική πόρτα βάρους ενός τόνου, σε εργοστάσιο στο Κερατσίνι.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, υπάλληλος του εργοστασίου κατά τις 17:30 το απόγευμα της 17ης Νοεμβρίου έκλεισε τη συρόμενη πόρτα με αποτέλεσμα το κοριτσάκι να εγκλωβιστεί. Πέρασαν είκοσι ολόκληρα λεπτά μέχρι ο υπάλληλος να διαπιστώσει ότι το 8χρονο βρισκόταν μεταξύ συρόμενης πόρτας και παραστάδας και αντί να ανοίξει την πόρτα ειδοποίησε τον προϊστάμενο της παραγωγής του εργοστασίου ο οποίος ειδοποίησε τον υπεύθυνο βάρδιας. Οι τρεις τους φέρονται να πήγαν στο σημείο, άνοιξαν την πόρτα, με αποτέλεσμα το 8χρονο κορίτσι το οποίο είχε εγκλωβιστεί σε όρθια θέση, να πέσει στο έδαφος χωρίς τις αισθήσεις τους. Τότε ενημερώθηκε το ΕΚΑΒ.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες της οικογένειας η 8χρονη ενδεχομένως να ζούσε εάν υπάλληλοι και υπεύθυνοι του εργοστασίου είχαν κινηθεί άμεσα όταν διαπίστωσαν ότι το ανήλικο κορίτσι εγκλωβίστηκε μεταξύ της μεταλλικής συρόμενης πόρτας.

Μάλιστα ο δικηγόρος της οικογένειας, Γιάννης Μπαρκαγιάννης  ανέφερε τότε ότι «ζητάμε πλέον την κακουργηματική δίωξη και τη θεωρούμε απαραίτητη γιατί αν δεν γίνει κακουργηματική πράξη δεν θα γίνει και άρση του απορρήτου». Μάλιστα στις δηλώσεις του κάνει λόγο για την ύπαρξη ενός αυτοκινήτου και μιας μηχανής που βρέθηκαν έξω από το εργοστάσιο. Γι’ αυτό, η οικογένεια του 8χρονου κοριτσιού ζητάει και την άρση του βιντεοληπτικού υλικού από άλλες κάμερες εντός και εκτός του εργοστασίου.

Η ιατροδικαστική έκθεση πάντως δίνει μια απάντηση όσον αφορά στον χρόνο θανάτου, η οποία έχει – προφανώς θα αξιολογηθεί από τις εισαγγελικές αρχές του Πειραιά που έδρασαν άμεσα – σημασία και για το αν θα μπορούσε μετά τον εγκλωβισμό του κοριτσιού να υπάρξει ιατρική αντίδραση, ακόμα και να σωθεί η ζωή της. Η έκθεση σύμφωνα με πληροφορίες αναφέρει πως «ο θάνατος επήλθε συνεπεία συμφόρησης πνευμόνων και πνευμονικού οιδήματος, εντός 5 λεπτών. Επίσης πως δεν βρέθηκαν συντριπτικά κατάγματα» στο κορμάκι της.

Υπενθυμίζεται ότι η βασική αιτία του δυστυχήματος στο Κερατσίνι ήταν η έλλειψη ή η βλάβη των φωτοκυττάρων ασφαλείας, σύμφωνα με ειδικούς. Αυτοί οι μικροσκοπικοί αισθητήρες είναι η σημαντικότερη συσκευή ασφαλείας των τηλεχειριζόμενων γκαραζοπορτών.

 

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ   

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ