Ελλαδα

Πλεύρης: Πιθανή η επέκταση της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού

Τι είπε για τα νέα μέτρα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Θάνος Πλεύρης
Ο Θάνος Πλεύρης © Eurokinissi

Τα νέα μέτρα για τον κορωνοϊό δεν φεύγουν από το «τραπέζι» της κυβέρνησης, με τον Θάνο Πλεύρη να εκτιμά πάντως πως «δεν θα χρειαστούν άλλα».

Ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, μίλησε για το ενδεχόμενο επιβολής νέων μέτρων καθώς και για αυτό της επέκτασης της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού.

Ειδικότερα, όπως επεσήμανε ο κ. Πλεύρης, «οι εμβολιασμοί στην Ελλάδα έχουν αυξηθεί κάτι που είναι θετικό και οι ρυθμοί που καταγράφονται απομακρύνουν τα σενάρια για μέτρα όμως αν χρειαστεί να επιβληθούν νέοι περιορισμοί δεν σημαίνει ότι δεν θα το κάνουμε».

Τι είπε για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό

Ακολούθως, μιλώντας για τους πολίτες άνω των 60 ετών, ο κ. Πλευρής τόνισε πως «προστατεύτηκαν μέσα από την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού τους» και συμπλήρωσε:

«Οι πολίτες της εν λόγω ηλικιακής ομάδας είναι εκείνοι που νοσούν βαρύτερα και πιέζουν το σύστημα Υγείας και όποια απόφαση για επέκταση των εμβολιασμών θα αφορά τέτοιες κατηγορίες πολιτών».

Τέλος, εκτίμησε πως η χώρα μας βιώνει μια σχετική ύφεση του τετάρτου κύματος της πανδημίας όμως η μετάλλαξη Όμικρον θα μεταδοθεί έντονα και εδώ και πρέπει να την καθυστερήσουμε.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ   

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ