Ελλαδα

Γυναικοκτονία στην Αλεξανδρούπολη: Σήμερα η κηδεία της 29χρονης

Ξυλοκοπήθηκε μέχρι θανάτου από τον σύζυγό της

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Εκκλησία κορωνοϊός
Μέσω YouTube το κατηχητικό στην Κατερίνω © EUROKINISSI

Σήμερα η κηδεία της 29χρονης, η οποία έχασε τη ζωή της ύστερα από τον ξυλοδαρμό από τον σύζυγό της.

Σήμερα, Τρίτη 14 Δεκεμβρίου 2021, είναι το τελευταίο «αντίο» στην 29χρονη, η οποία έπεσε θύμα θανάσιμου ξυλοδαρμού από τον σύζυγό της στην Αλεξανδρούπολη.

Συγγενείς και φίλοι θα αποχαιρετήσουν τη μητέρα τριών παιδιών, η οποία άφησε την τελευταία της πνοή την περασμένη εβδομάδα ύστερα από κάποιες ημέρες νοσηλείας.

Σύμφωνα με τα όσα προέκυψαν από την ιατροδικαστική εξέταση, το θύμα έφερε χτυπήματα τα οποία είχαν προκληθεί με μεγάλη δύναμη.

Παρουσιάστηκε μετανιωμένος ο δράστης

Τη μεταμέλειά του για τον ξυλοδαρμό που οδήγησε στον θάνατο την 29χρονη σύζυγό του και μητέρα των τριών ανήλικων παιδιών τους, εξέφρασε ο 31χρονος συζυγοκτόνος κατά την έξοδό του από τα δικαστήρια Αλεξανδρούπολης, με τη φράση «ζητάω συγγνώμη».

Νωρίτερα, κατά τη διάρκεια της απολογίας του ενώπιον του ανακριτή, ζήτησε την επιβολή της τιμωρίας που του αξίζει και όχι επιείκεια.

Για τον 31χρονο αποφασίστηκε η προφυλάκιση έως τον προσδιορισμό δικασίμου, με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας εκ προθέσεως, δήλωσε η συνήγορος υπεράσπισής του, Ίλια Μαρινάκη, μετά το τέλος της σημερινής απολογίας ενώπιον του ανακριτή.

«Ο κατηγορούμενος απολογήθηκε και ομολόγησε την πράξη του. Είπε βέβαια ότι δεν επεδίωκε το αποτέλεσμα του θανάτου το οποίο τελικώς επήλθε. Ομολόγησε όμως ακριβώς τι έκανε, είπε ότι αποβραδίς είχε καταναλώσει ποσότητα αλκοόλ, ότι κάνει χρήση κάνναβης συστηματικά και ότι δεν κατάλαβε πως το έκανε, αλλά το έκανε. Δεν ζήτησε την επιείκεια του προέδρου, είπε ότι «θέλω να τιμωρηθώ όπως μου αξίζει», δήλωσε χαρακτηριστικά η κ. Μαρινάκη.

Τέλος, η δικηγόρος του κατηγορουμένου επανέλαβε ότι μετά το περιστατικό του ξυλοδαρμού, ο ίδιος κάλεσε ασθενοφόρο παρά τις αντιρρήσεις της συζύγου του η οποία, όπως είπε, δεν ήθελε να πάει στο νοσοκομείο, ενώ μετά τη διακομιδή της τόσο ο ίδιος όσο και ακόμη 14 άτομα στα οποία απευθύνθηκε έδωσαν αίμα για τις ανάγκες των χειρουργείων στα οποία υπεβλήθη, λόγω των σοβαρών τραυμάτων που έφερε.

Γυναικοκτονία στην Αλεξανδρούπολη: Τι ισχυρίστηκε στις Αρχές ο συζυγοκτόνος

Ο 31χρονος, στην κατάθεσή του στις Αρχές, ομολόγησε ότι χτύπησε τη σύζυγό του, περιγράφοντας τα όσα εκτυλίχθηκαν μέσα στο σπίτι.

«Δεν ήθελα να την σκοτώσω. Γύρισα ξημερώματα στο σπίτι μεθυσμένος και κοιμήθηκα στον καναπέ. Στις 10 το πρωί με ξύπνησε και αρχίσαμε να μαλώνουμε. Και πάνω στην φασαρία τη χτύπησα. Έφυγα και όταν γύρισα ξανά στο σπίτι στις 2 το μεσημέρι, είδα στο κεφάλι της μώλωπα και μου είπε ότι έπεσε από την σκάλα και ότι είχε τάση για εμετό. Ειδοποίησα το ΕΚΑΒ, ήρθαν να την πάρουν και δεν ήθελε να πάει στο νοσοκομείο. Τελικά, φύγαμε για το νοσοκομείο» ισχυρίστηκε ο συζυγοκτόνος, σύμφωνα με τον Alpha.

Πρόκειται για τη 16η γυναικοκτονία στην Ελλάδα μέσα στο 2021. Σημειώθηκε λίγα 24ωρα μετά τη γυναικοκτονία στη Λακωνία, όπου ένας 40χρονος έπνιξε με τα χέρια του την 36χρονη σύζυγό του.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ