Ελλαδα

Τα επόμενα βήματα για τους εμβολιασμούς - Τι εξετάζει η επιτροπή

Σκέψεις και για 2η δόση στους νοσήσαντες

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κορονοϊός: Τα επόμενα βήματα του εμβολιασμού – Σκέψεις και για 2η δόση στους νοσήσαντες
Εμβολιαστικό κέντρο © Eurokinissi

Κορωνοϊός: Η Εθνική επιτροπή εμβολιασμών εξετάζει ορισμένα επιπλέον βήματα για να ενισχύσει την προστασία ορισμένων ομάδων.

Κυβέρνηση και ειδικοί φαίνεται πως προσανατολίζονται στη λήψη νέων αποφάσεων για τους εμβολιασμούς προκειμένου να «θωρακιστούν» έναντι της covid-19 συγκεκριμένες ομάδες.

Η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών, όπως αναφέρει ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ, εξετάζει ορισμένα επιπλέον βήματα για να ενισχύσει την προστασία ορισμένων ομάδων.

Στο τραπέζι των ειδικών έχει πέσει και το ενδεχόμενο για την χορήγηση και 4ης εμβολιαστικής δόσης κατά του κορωνοϊού για τους ανοσοκατασταλμένους. Αυτή θα γίνεται με την πάροδο ενός εξαμήνου από την 3η δόση. 

Σκέψεις όμως υπάρχουν και για τους νοσήσαντες μετά την εμφάνιση της μετάλλαξης «Όμικρον», με την επιτροπή να εξετάζει το ενδεχόμενο και 2ης δόσης. Μέχρι σήμερα πλήρως εμβολιασμένοι θεωρούνται και οι νοσήσαντες που έχουν κάνει μια δόση εμβολίου, ωστόσο – όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ – δεν αποκλείεται αυτό να αλλάξει καθώς η επιτροπή ενδέχεται να εισηγηθεί για χορήγηση και 2ης δόσης στου νοσήσαντες να θεωρηθεί πλήρης ο εμβολιασμός τους.

Και τέταρτο εμβολιασμό βλέπουν οι ειδικοί μετά την Όμικρον

«Ανεξάρτητα από την Όμικρον , παρατηρούμε ότι ο εμβολιασμός κατά του κορωνοϊού πρέπει να ανανεώνεται τακτικά», δήλωσε ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Ιατρικής Ένωσης, Φρανκ Ούλριχ Μοντγκόμερι στο RedaktionsNetzwerk Deutschland (RND).

Παρόμοια είναι η άποψη του Πρόεδρου Ένωσης Γενικών Ιατρών Ούλριχ Βάιγκελντ.«Προβλέπουμε ότι ένας τέταρτος εμβολιασμός θα είναι απαραίτητος το καλοκαίρι ή το αργότερο το φθινόπωρο», είπε στην εφημερίδα «Bild».

Ο πρόεδρος του Ιδρύματος Προστασίας Ασθενών, Εουτζίν Μπρις να ενισχυθούν οι υποδομές για τον εμβολιασμό του πληθυσμού. «Είναι προβλέψιμο ότι οι ενισχυτικοί εμβολιασμοί θα επεκταθούν αρκετά μέσα στο επόμενο έτος. Εάν προστεθούν τα προσαρμοσμένα εμβόλια κατά της νέας παραλλαγής Όμικρον, θα χρειαστούν στη Γερμανία πάνω από 100 εκατομμύρια δόσεις το 2022», δήλωσε ο Μπρις στο RND.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ