Ελλαδα

Μητροπολίτης Μεσσηνίας: Ο υποχρεωτικός εμβολιασμός όλων μόνη λύση

«Στην Εκκλησία δε χωρούν αποκλεισμοί, ούτε επιλογές ποιος μπαίνει και ποιος όχι»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Μητροπολίτης Μεσσηνίας: Υπάρχει μεσαίωνας στην εκκλησία -Ακροδεξιοί και ακροαριστεροί οι αντιεμβολιαστές
Μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος © ΕΡΤ

Υπέρ του εμβολιασμού τάσσεται ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος λίγα 24ωρα πριν την συνεδρίαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου.

Λίγο πριν την κρίσιμη συνεδρίαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου την Δευτέρα (13.12.21) με την παρουσία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και της Υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως ο Σεβασμιώτατος Μεσσηνίας, ένας ιεράρχης με μεστό και ψύχραιμο λόγο, προκρίνει ως λύση για την Κυβέρνηση τον υποχρεωτικό εμβολιασμο.

«Η μόνη λύση είναι ο υποχρεωτικός εμβολιασμός όλων», τονίζει σε συνέντευξή του στο tharrosnews.gr Μεσσηνίας και στη Χριστίνα Μανδρώνη, ο Χρυσόστομος ερωτηθείς για τη λύση που προτείνει ως ιεράρχης στην Κυβέρνηση ενόψει των Χριστουγέννων. Εξηγεί δε, ότι ο υποχρεωτικός εμβολιασμός υπαγορεύεται και υποδεικνύεται από την ίδια την αναγκαιότητα του εμβολίου για την επίτευξη της ανοσίας, ενώ παράλληλα, κάνει σαφές ότι η Εκκλησία δεν μπορεί να κάνει τίποτε άλλο από το να ενημερώσει και να εφιστά την προσοχή στους πιστούς να εμβολιαστούν και να τηρούν τα μέτρα υγειονομικής τάξης.

«Η μόνη λύση είναι ο υποχρεωτικός εμβολιασμός όλων. Ο υποχρεωτικός εμβολιασμός όλων υπαγορεύεται και υποδεικνύεται από την ίδια την αναγκαιότητα του εμβολίου για την επίτευξη της ανοσίας. Εναπόκειται στην κυβέρνηση να επιλέξει τον τρόπο με τον οποίο θα εφαρμόσει αυτή την υποχρεωτικότητα. Δεν είναι αρμοδιότητα της Εκκλησίας, δεν είναι αρμοδιότητα των θρησκευτικών λειτουργών. Η Εκκλησία δεν μπορεί να κάνει τίποτε άλλο από το να ενημερώσει και να εφιστά την προσοχή στους πιστούς να εμβολιαστούν και να τηρούν τα μέτρα υγειονομικής τάξης. Στην Εκκλησία δε χωρούν αποκλεισμοί, ούτε επιλογές ποιος μπαίνει και ποιος όχι».

 

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

 

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ