Ελλαδα

Xιονοπτώσεις σε αρκετές περιοχές της χώρας (φωτό)

Σε Φθιώτιδα, Κοζάνη, Γρεβενά και Καστοριά και Ήπειρο

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Χιόνια
Χιόνια © Twitter

Με σφοδρότητα πλήττει το μεγαλύτερο μέρος της χώρας η νέα κακοκαιρία με σφοδρές βροχοπτώσεις και ανέμους, ωστόσο σε ορεινές περιοχές χιονίζει από το πρωί.

Στα ορεινά της Ηπείρου χιονίζει συνεχώς και βρίσκονται σε συνεχή λειτουργία τα εκχιονιστικά μηχανήματα, τόσο στο Μέτσοβο όσο και στην Εγνατία οδό. Οι οδηγοί πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί και να υπακούν στις οδηγίες της τροχαίας. Στα ορεινά των Γρεβενών η χιονόπτωση είναι πυκνή, ενώ ο ορεινός όγκος της Πίνδου έχει ντυθεί στα λευκά.

Χιονια Ηπειρος
Χιονια Ηπειρος © Εpiruspost

Στις επάλξεις είναι από τα ξημερώματα της το προσωπικό της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Γρεβενών για την αντιμετώπιση της κακοκαιρίας που σημειώνεται στα ορεινά με κύρια χαρακτηριστικά τις έντονες χιονοπτώσεις. Οι εργασίες αποχιονισμού βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη και θα συνεχιστούν με εντατικούς ρυθμούς και τα επόμενα 24ωρα λόγω της νέας επιδείνωσης που προβλέπει η ΕΜΥ με σημερινό έκτακτο δελτίο.

kozan.gr: Ώρα 14:30: Λευκή μαγεία στη Βασιλίτσα Γρεβενών – Βίντεο με το κατάλευκο τοπίο
© kozan.gr

 

Χιόνια σε μεγάλα υψόμετρα και βροχή στις ημιορεινές και πεδινές περιοχές είναι το σκηνικού του καιρού μέχρι αυτή την ώρα στην Δυτική Θεσσαλία.

Στις ορεινές περιοχές των Τρικάλων από 1.000 μέτρα υψόμετρο και πάνω χιονίζει από το πρωί, ενώ κατά διαστήματα η χιονόπτωση είναι έντονη, τόσο στα ορεινά της Καλαμπάκας όσο και στα ορεινά της Πύλης. Σε χαμηλότερο υψόμετρο βρέχει έντονα κατά διαστήματα με αποτέλεσμα να συγκεντρώνονται μεγάλοι όγκοι νερού στα ποτάμια. Χαρακτηριστικά, στη γέφυρα της Διάβας στην ευρύτερη περιοχή της Καλαμπάκας η στάθμη του ποταμού έχει ανέβει σημαντικά. Σε επιφυλακή οι αρχές μετά και το έκτακτο δελτίο, προκειμένου να αποφευχθούν προβλήματα.

Xιονοπτώσεις
Xιονοπτώσεις © Τwitter

Στη Φθιώτιδα χιονίζει στα ορεινά της δυτικής και νοτιοδυτικής Φθιώτιδας σε υψόμετρο λίγο πάνω από τα 1.000 μέτρα. Σύμφωνα με το lamiareport.gr, η χιονόπτωση είναι πυκνή στο δάσος της Οξιάς λίγο πιο πάνω από το Γαρδίκι.

 Σύμφωνα με το lamiareport.gr, η χιονόπτωση είναι πυκνή στο δάσος της Οξιάς λίγο πιο πάνω από το Γαρδίκι.
Γαρδίκι © Lamiareport

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ