- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Να πουλήσουν την ιστορική οικία της οικογένειας στη Γλυφάδα αποφάσισαν τα τέσσερα παιδιά του Κωνσταντίνου και της Μαρίκας Μητσοτάκη.
Να πουλήσουν το εμβληματικό σπίτι της οικογένειας στη Γλυφάδα αποφάσισαν τα τέσσερα παιδιά του Κωνσταντίνου και της Μαρίκας Μητσοτάκη.
Σύμφωνα με την Καθημερινή, πρόκειται για μια δύσκολη απόφαση που έλαβαν τα παιδιά της οικογένειας Μητσοτάκη «ύστερα από πολλή σκέψη και δισταγμούς».
Το σπίτι, στο οποίο έμενε η Ντόρα Μπακογιάννη έξι μήνες τον χρόνο και που άνηκε στα τέσσερα αδέλφια εξ αδιαιρέτου, είναι συνδεδεμένο με την παρουσία πολλών ιστορικών προσωπικοτήτων, που πρωταγωνίστησαν στην πολιτική ζωή σε διάφορες περιόδους.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο αγοραστής του σπιτιού είναι Ισραηλινός. Η απόφαση ελήφθη προ εβδομάδων και η πώληση έχει ήδη ολοκληρωθεί.
Η κυβέρνηση ΝΔ – ΚΚΕ και τα διάσημα… ντολμαδάκια της Μαρίκας Μητσοτάκη
Το εν λόγω σπίτι αποτελεί έναν ιστορικό χώρο και έχει συνδεθεί με την παρουσία προσωπικοτήτων που καθόρισαν την πολιτική ζωή του τόπου. Το σπίτι αυτό έγινε διάσημο κατά την περίοδο του καλοκαιριού του 1989.
Υπενθυμίζεται ότι η Ελλάδα την περίοδο εκείνη βρισκόταν στον αστερισμό του σκανδάλου Κοσκωτά, στο οποίο ενεπλάκησαν και κορυφαία στελέχη της τότε κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ.
Το καλοκαίρι του 1989, ο πρόεδρος της ΝΔ, Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, ο Χαρίλαος Φλωράκης και ο Λεωνίδας Κύρκος αποφάσισαν την προσυπογραφή μιας κυβέρνησης συνεργασίας. Για πρώτη φορά στα χρονικά Νέα Δημοκρατία και Αριστερά θα συγκυβερνούσαν. Σκοπός του κυβερνητικού σχήματος ΝΔ-ΚΚΕ υπό τον Τζαννή Τζαννετάκη ήταν να παραπέμψει τον Ανδρέα Παπανδρέου στο Ειδικό Δικαστήριο.
Η συμφωνία για τον σχηματισμό της συγκυβέρνησης έλαβε χώρα στο σπίτι του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη στη Γλυφάδα, όπου έγιναν διάσημα τα… ντολμαδάκια της Μαρίκας Μητσοτάκη.
Σύμφωνα με τον πολιτικό μύθο, οι ηγέτες της οικουμενικής κυβέρνησης κατέληξαν σε συμφωνία απολαμβάνοντας τα συγκεκριμένα ντολμαδάκια. Η Μαρίκα Μητσοτάκη, όμως, είχε καταρρίψει τον μύθο αυτό αποκαλύπτοντας ότι δεν υπήρχαν ντολμαδάκια στο μενού της ιστορικής συνάντησης.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αυξημένη κίνηση σε Κινέττα και Ελευσίνα, αλλά χωρίς μεγάλες καθυστερήσεις
«Υγειονομική βόμβα» καταγγέλλουν τοπικοί φορείς
Προβλήματα στην κυκλοφορία
Υψηλό επενδυτικό ενδιαφέρον συγκεντρώνει η Κρήτη
Εννέα μέρες μετά το σοβαρότατο τροχαίο που είχε στα Ιωάννινα
Η ζωή μας μέσα στην κίνηση και οι εξαγγελίες που δεν λύνουν το πρόβλημα
Έναρξη εξετάσεων και στα γυμνάσια
Γιατί δημιουργείται σύγχυση με την Πεντηκοστή
Θερμοκρασία έως 34°C σε αρκετές περιοχές της χώρας - Η πρόγνωση της ΕΜΥ
Κατασχέθηκαν οχήματα, πλαστές πινακίδες και χαρτονομίσματα
Μηδενική ανοχή από την Πυροσβεστική - Ήδη έχουν επιβληθεί 365 πρόστιμα και έγιναν 60 συλλήψεις
Ένα από τα πιο δημοφιλή αστρονομικά φαινόμενα για το ευρύ κοινό
H συγκινητική ανάρτηση της μητέρας της
Η ημέρα δεν συγκαταλέγεται στις υποχρεωτικές αργίες
Λιποθυμικό επεισόδιο κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας στην Αρετσού - Μεταφέρθηκε στο 424
Προσωρινά κρατούμενος ένας από τους 22 κατηγορούμενους - Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους οι υπόλοιποι
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.