Ελλαδα

Πωλήθηκε η οικία της οικογένειας Μητσοτάκη στη Γλυφάδα

Ο νέος αγοραστής είναι Ισραηλινός

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Πωλήθηκε το σπίτι του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη στη Γλυφάδα
Πωλήθηκε το σπίτι του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη στη Γλυφάδα © (ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ) EUROKINISSI

Να πουλήσουν την ιστορική οικία της οικογένειας στη Γλυφάδα αποφάσισαν τα τέσσερα παιδιά του Κωνσταντίνου και της Μαρίκας Μητσοτάκη.

Να πουλήσουν το εμβληματικό σπίτι της οικογένειας στη Γλυφάδα αποφάσισαν τα τέσσερα παιδιά του Κωνσταντίνου και της Μαρίκας Μητσοτάκη.

Σύμφωνα με την Καθημερινή, πρόκειται για μια δύσκολη απόφαση που έλαβαν τα παιδιά της οικογένειας Μητσοτάκη «ύστερα από πολλή σκέψη και δισταγμούς».

Το σπίτι, στο οποίο έμενε η Ντόρα Μπακογιάννη έξι μήνες τον χρόνο και που άνηκε στα τέσσερα αδέλφια εξ αδιαιρέτου, είναι συνδεδεμένο με την παρουσία πολλών ιστορικών προσωπικοτήτων, που πρωταγωνίστησαν στην πολιτική ζωή σε διάφορες περιόδους.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο αγοραστής του σπιτιού είναι Ισραηλινός. Η απόφαση ελήφθη προ εβδομάδων και η πώληση έχει ήδη ολοκληρωθεί.

Πουλήθηκε η οικία του Κωνσταντίνου και της Μαρίκας Μητσοτάκη στη Γλυφάδα
Πουλήθηκε η οικία του Κωνσταντίνου και της Μαρίκας Μητσοτάκη στη Γλυφάδα © EUROKINISSI

Η κυβέρνηση ΝΔ – ΚΚΕ και τα διάσημα… ντολμαδάκια της Μαρίκας Μητσοτάκη

Το εν λόγω σπίτι αποτελεί έναν ιστορικό χώρο και έχει συνδεθεί με την παρουσία προσωπικοτήτων που καθόρισαν την πολιτική ζωή του τόπου. Το σπίτι αυτό έγινε διάσημο κατά την περίοδο του καλοκαιριού του 1989.

Υπενθυμίζεται ότι η Ελλάδα την περίοδο εκείνη βρισκόταν στον αστερισμό του σκανδάλου Κοσκωτά, στο οποίο ενεπλάκησαν και κορυφαία στελέχη της τότε κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ.

Το καλοκαίρι του 1989, ο πρόεδρος της ΝΔ, Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, ο Χαρίλαος Φλωράκης και ο Λεωνίδας Κύρκος αποφάσισαν την προσυπογραφή μιας κυβέρνησης συνεργασίας. Για πρώτη φορά στα χρονικά Νέα Δημοκρατία και Αριστερά θα συγκυβερνούσαν. Σκοπός του κυβερνητικού σχήματος ΝΔ-ΚΚΕ υπό τον Τζαννή Τζαννετάκη ήταν να παραπέμψει τον Ανδρέα Παπανδρέου στο Ειδικό Δικαστήριο.

Η συμφωνία για τον σχηματισμό της συγκυβέρνησης έλαβε χώρα στο σπίτι του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη στη Γλυφάδα, όπου έγιναν διάσημα τα… ντολμαδάκια της Μαρίκας Μητσοτάκη.

Σύμφωνα με τον πολιτικό μύθο, οι ηγέτες της οικουμενικής κυβέρνησης κατέληξαν σε συμφωνία απολαμβάνοντας τα συγκεκριμένα ντολμαδάκια. Η Μαρίκα Μητσοτάκη, όμως, είχε καταρρίψει τον μύθο αυτό αποκαλύπτοντας ότι δεν υπήρχαν ντολμαδάκια στο μενού της ιστορικής συνάντησης.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ