Ελλαδα

Κατακόρυφη αύξηση των εμβολιασμών και στα ραντεβού των 60άρηδων

Μόλις την Κυριακή 5 Δεκεμβρίου εμβολιάστηκαν 92.404 άτομα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Το εμβολιαστικό κέντρο «Προμηθέας»
Το εμβολιαστικό κέντρο «Προμηθέας» © Eurokinissi

Ραγδαία αύξηση γνώρισαν οι εμβολιασμοί στη χώρα μας, την ώρα που πολλαπλασιάστηκαν τα ραντεβού των άνω των 60 ετών για πρώτη δόση.

Ολοένα και περισσότερο αυξάνονται οι εμβολιασμοί στη χώρα μας, στη «σκιά» της μετάλλαξης Όμικρον που έχει ανησυχήσει τους ειδικούς.

Συγκεκριμένα, την Κυριακή 5 Δεκεμβρίου πραγματοποιήθηκαν περισσότεροι από 90.000 εμβολιασμοί. Αναλυτικότερα, εμβόλιο έκαναν 92.404 άτομα, εκ των οποίων 35.895 έλαβαν την πρώτη δόση και 52.534 την τρίτη.

Την ίδια ώρα, κατακόρυφη είναι η αύξηση των ραντεβού για την πρώτη δόση στους πολίτες άνω των 60 ετών.

Ακόμα, από την Παρασκευή είναι καθορισμένα 735.000 νέα ραντεβού για τρίτη δόση, σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ.

Στις 15/12 ξεκινούν οι εμβολιασμοί για τα παιδιά 5-11 ετών

Για τον εμβολιασμό των παιδιών από 5-11 ετών κατά του κορωνοϊού μίλησε ο Γ.Γ. Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, κατά τη διάρκεια της αποψινής ενημέρωσης.

Ειδικότερα, ο κ. Θεμιστοκλέους ανέφερε ότι για τις ηλικίες 5-11 ετών στην χώρα μας θα φτάσουν τα εμβόλια στις 13 Δεκεμβρίου και στις 15 Δεκεμβρίου θα γίνουν οι πρώτοι εμβολιασμοί. Η σχετική πλατφόρμα για τα ραντεβού θα ανοίξει την Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου.

Ο κ. Θεμιστοκλέους ανέφερε ότι το ποσοστό των εμβολιασμένων με μια δόση στον ενήλικο πληθυσμό ανέρχεται σε 77%, ενώ όσο αφορά στους πλήρως εμβολιασμένους, το ποσοστό στο σύνολο του πληθυσμού ανέρχεται σε 73%.

Την περασμένη εβδομάδα, ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΜΑ) ενέκρινε τη χορήγηση του εμβολίου των Pfizer/ BioNTech κατά του κορωνοϊού σε παιδιά ηλικίας 5-11 ετών.

Σε αυτόν τον πληθυσμό, συνιστάται η δόση του εμβολίου να είναι μικρότερη από αυτή που χορηγείται σε άτομα ηλικίας 12 ετών και άνω, σύμφωνα με τον ΕΜΑ. Όπως και στις υπόλοιπες ηλικιακές ομάδες, το εμβόλιο θα χορηγείται σε δύο δόσεις, ανάμεσα στις οποίες θα μεσολαβεί διάστημα τριών εβδομάδων.

Οι εμβολιασμοί, πρόσθεσε, θα πραγματοποιούνται σε δομές της Πρωτοβάθμιας Υγείας και σε νοσοκομεία και σταδιακά θα προστίθενται περισσότερα εμβολιαστικά κέντρα σε Κέντρα Υγείας. Σε πρώτη φάση θα υπάρξουν εμβολιαστικά κέντρα σε 75 περιοχές της χώρας. Στην Αττική οι εμβολιασμοί θα γίνονται σε 5 εμβολιαστικά σημεία. Στο νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία», στο Παίδων Πεντέλης, στο Ασκληπιείο Βούλας, στο Κέντρο Υγείας Αγίας Σοφίας στον Πειραιά και στο Κέντρο Υγείας Περιστερίου.

Στα νησιά και στις απομακρυσμένες περιοχές θα εφαρμοστεί το σχέδιο της πρώτης και δεύτερης δόσης.

Από την πλευρά της, η Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου, τόνισε ότι «η παραλλαγή Όμικρον θα επικρατήσει της Δέλτα και σε λίγους μήνες περισσότερο από το μισό των κρουσμάτων θα οφείλονται στην παραλλαγή Όμικρον».

Πρόσθεσε ότι η Όμικρον εμφανίζει «τρεις ως έξι φορές περισσότερες λοιμώξεις από ό,τι η Δέλτα στο ίδιο χρονικό διάστημα».

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ