Ελλαδα

ΑΥΓΗ: «Όχι» στο σχέδιο εθελουσίας από τους εργαζόμενους

Παράλληλα ζητούν τη διασφάλιση των δεδουλευμένων τους

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

ΑΥΓΗ: Οι εργαζόμενοι της εφημερίδας λένε «όχι» στο σχέδιο εθελουσίας που θέλει να θέσει σε εφαρμογή ο ΣΥΡΙΖΑ.

Μετά τη Γενική Συνέλευση των εργαζομένων στην ΑΥΓΗ, οι υπάλληλοι της εφημερίδας αποφάσισαν ομόφωνα ότι δεν αποδέχονται το σχέδιο εθελούσιας εξόδου και παράλληλα ζητούν τη διασφάλιση των δεδουλευμένων τους. Όπως σημειώνουν, το σχέδιο εθελουσίας ετέθη σε εφαρμογή από την διοίκηση του Μέσου, χωρίς να παρουσιασθεί σχέδιο που θα δηλώνει ότι με αυτό θα διασφαλισθεί η επιβίωση της εφημερίδας.

Στην απόφαση της γενικής τους συνέλευσης, οι εργαζόμενοι της εφημερίδας καλούν τον βασικό της μέτοχο, τον ΣΥΡΙΖΑ να αποκαλύψει τον σχεδιασμό για το μέλλον της Αυγής.

«H Γενική Συνέλευση των εργαζομένων στην ΑΥΓΗ με ψήφους 40 Υπέρ 0 κατά και 0 λευκά αποφάσισε:

  1. Ζητάμε την απόσυρση του προγράμματος εθελούσιας εξόδου, που έθεσε σε εφαρμογή η Διοίκηση, διότι δεν παρουσιάστηκε κανένα σχέδιο που να διασφαλίζει την επιβίωση του καθημερινού και κυριακάτικου φύλλου, όπως και των θέσεων εργασίας. Το αντίθετο, το πρόγραμμα της εθελουσίας θίγει τις τελευταίες και υπονομεύει την επόμενη μέρα της έντυπης έκδοσης.
  2. Ζητάμε τη διασφάλιση των εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ από δεδουλευμένα παλαιοτέρων ετών, καθώς στη γραπτή δήλωση ένταξης στην εθελουσία δεν αναφέρεται σε κανένα σημείο η καταβολή των οφειλών της εταιρείας προς τους εργαζόμενους. Γεγονός που ενισχύει την έντονη ανησυχία των εργαζομένων για τη μη καταβολή των χρωστούμενων για το σύνολο του προσωπικού, ειδικά στην περίπτωση που υπάρξουν αρνητικές εξελίξεις ως προς τη βιωσιμότητα του οργανισμού.
  3. Ζητάμε μετ’ επιτάσεως από τον βασικό μέτοχο (ΣΥΡΙΖΑ) να μας αποκαλύψει τον σχεδιασμό του κόμματος για το μέλλον της ΑΥΓΗΣ, ειδικά από τη στιγμή που το παρόν πρόγραμμα της εθελουσίας τορπιλίζει την απόφαση της Πολιτικής Γραμματείας (2018) για την ουσιαστική στήριξη και αναβάθμιση της ΑΥΓΗΣ (και του ΚΟΚΚΙΝΟΥ)».

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις