Ελλαδα

Χρυσή Αυγή: Στον Άρειο Πάγο το θέμα της αποφυλάκισης Πατέλη

Τα αιτήματα ακόμα τριών κατηγορουμένων για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής θα εξεταστούν σήμερα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Χρυσή Αυγή: Στον Άρειο Πάγο το θέμα της αποφυλάκισης Πατέλη
Χρυσή Αυγή: Στον Άρειο Πάγο το θέμα της αποφυλάκισης Πατέλη © Eurokinissi

Χρυσή Αυγή: Στον Άρειο Πάγο το θέμα της αποφυλάκισης Πατέλη – Ίδιο αίτημα από άλλους τρεις κατηγορούμενους.

Η αίτηση αναίρεσης της απόφασης για υφ' όρον απόλυση του πυρηνάρχη Νίκαιας της Χρυσής Αυγής, Γιώργου Πατέλη συζητείται σήμερα στο ποινικό τμήμα του Αρείου Πάγου.

Να θυμίσουμε πως το Πενταμελές Εφετείο Αναστολών της Αθήνας είχε αποφασίσει, κατά πλειοψηφία, να εκτίσει το υπόλοιπο της ποινής του στο σπίτι λόγω ψυχολογικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει η κόρη του.

Ωστόσο, ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Βασίλης Πλιώτας ζήτησε να διαβιβαστεί το σκεπτικό της επίμαχης απόφασης αποφυλάκισης μόλις θεωρηθεί, προκειμένου να μελετηθεί και να κριθεί αν χωρεί ή όχι άσκηση αναίρεσης.

Ακολούθως, ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Χαράλαμπος Μωϋσίδης άσκησε την αίτηση αναίρεσης της απόφασης αποφυλάκισης, η οποία θα εξεταστεί σήμερα.

Αν το αρμόδιο Ποινικό Τμήμα κάνει δεκτή την αναίρεση του κ. Μωϋσίδη, τότε η υπόθεση θα αναπεμφθεί και πάλι στο Πενταμελές Εφετείο Αναστολών της Αθήνας, το οποίο με διαφορετική σύνθεση θα κρίνει εκ νέου το αίτημα αποφυλάκισης.

Τέλος, σύμφωνα με ρεπορτάζ της ΕΡΤ, ο Άρειος Πάγος θα εξετάσει και τις αιτήσεις αποφυλάκισης άλλων τριών καταδικασθέντων της Χρυσής Αυγής. Δεν έχει διευκρινιστεί το ποια είναι αυτά τα πρόσωπα, αλλά ζητούν να αφεθούν ελεύθεροι έως την εκδίκαση της υπόθεσής τους σε δεύτερο βαθμό.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ