Ελλαδα

Νοσηλεύτρια στο νοσοκομείο «Γεννηματάς»: «Έγραψα την αλήθεια μου»

Ήταν μια ανάρτηση 5 λεπτών, έχοντας μόλις βγάλει τη στολή, ξεκαθαρίζει

62224-137655.jpg
Newsroom
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η νοσηλεύτρια στο νοσοκομείο «Γεννηματάς», Σοφία Μαντή, με και χωρίς τη στολή για τον κορωνοϊό
Η νοσηλεύτρια στο νοσοκομείο «Γεννηματάς», Σοφία Μαντή, με και χωρίς τη στολή για τον κορωνοϊό © Σοφία Μάντη/Facebook

Η νοσηλεύτρια στο νοσοκομείο «Γεννηματάς» που συγκλόνισε με ανάρτησή της, μιλά για τα όσα βιώνει με τον κορωνοϊό. Το μήνυμα σε πολίτες που είναι ανεμβολίαστοι.

Η νοσηλεύτρια στο νοσοκομείο «Γεννηματάς, που έγινε viral μετά την ανάρτησή της για τον κορωνοϊό, όπου μεταξύ άλλων έγραψε «Μόλις έβγαλα τη στολή, φοβάμαι μαμά…», στέλνει νέο μήνυμα σε όσους πολίτες παραμένουν ανεμβολίαστοι.

«Εγραψα την αλήθεια μου» ξεκαθαρίζει στη δήλωσή της η νοσηλεύτρια Σοφία Μάντη, η οποία συγκλόνισε με την ανάρτησή της στο Facebook και τη φωτογραφία που φορά τη στολή για τον κορωνοϊό.

Και εξηγεί ότι ήταν μια ανάρτηση των 5 λεπτών, αφού είχε βγάλει τη στολή και ήταν μέσα στον ιδρώτα. «Οφείλω να είμαι εκεί και εγώ είχα πολύ θυμό, που ερχόντουσαν και τους ρωτούσα αν είναι εμβολιασμένος και απαντούσαν: "Οχι, βέβαια". Έπρεπε όμως εκεί πέρα, να διαχειριστώ τον δικό μου θυμό, ότι εγώ είμαι εκεί και πρέπει να φοράω αυτήν τη στολή για να σε νοσηλεύσω γιατί είσαι βλάκας» ξεκαθαρίζει.

Νοσηλεύτρια στο νοσοκομείο «Γεννηματάς» - Τι είπε για τον «ντόρο» που προκάλεσε η ανάρτησή της

Μιλώντας στην εκπομπή «Live News» στο Mega, για την ανάρτησή της που έγινε viral και αν περίμενε αυτήν την απήχηση, η Σοφία Μαντή σημείωσε: «Εννοείται ότι δεν το περίμενα απλά είναι αλήθειες που κατά καιρούς γράφω». Και πρόσθεσε: «Δεν το πίστευα για μία ανάρτηση των πέντε λεπτών, ήταν μόλις είχα βγει με την στολή, πραγματικά έσταζα και έγραψα ακριβώς αυτό που βίωσα».

«Δεν υπάρχει γιατρειά και ελπίδα, αν νέοι άνθρωποι της ηλικίας μου δεν βάζουν μυαλό, ο άλλος είναι 170 κιλά και λέει: "Δεν πίστευα ότι θα μου συμβεί". "Ρε άνθρωπε", του λέω, "είσαι σε ομάδα υψηλού κινδύνου". "Μακάρι να βγω ζωντανός, μακάρι", με παρακαλούσε. Του λέω: "Από εμένα εξαρτάται; Από εσάς εξαρτάται. Όλοι", του λέω. "Και οι πέντε είστε ανεμβολίαστοι, περιμένατε τι;", τους λέω» δήλωσε η νοσηλεύτρια στο νοσοκομείο «Γεννηματάς».

«Μου έλεγε μία άλλη κυρία χθες: "Παιδί μου έκανα χαζομάρα". Της λέω: "Έπρεπε να φτάσεις εδώ να μην μπορείς να αναπνεύσεις;". Μου μίλαγε και της λέω: "Σταματήστε, δεν χρειάζεται θα πέσει το οξυγόνο σας. Μην μιλάτε ό,τι έγινε, έγινε"» πρόσθεσε.

«Καταπίνω τον θυμό μου για να συμπαρασταθώ στο φόβο των ανεμβολιάστων» : ΣΟΚ προκαλεί νοσηλεύτρια

Οι ανεμβολίαστοι και το μήνυμα που τους στέλνει η νοσηλεύτρια στο νοσοκομείο «Γεννηματάς»

Κατά τη διάρκεια των δηλώσεών της η Σοφία Μάντη έστειλε το δικό της μήνυμα σε πολίτες που είναι ανεμβολίαστοι. Παράλληλα, πήρε θέση και για τα αρνητικά σχόλια που ορισμένοι χρήστες στα social media έγραψαν κάτω από την ανάρτησή της.

«Βγάζοντας τη στολή, μιλάμε την έστυβα, ήμουν χάλια σας λέω, πολύ, πολύ, πολύ και ταλαιπωρημένη. Σας λέω δεν έχουν την αίσθηση ότι η ζωή είναι ένα νήμα. Απλά δεν πιστεύουν ότι θα τους συμβεί» τόνισε.

«Καλά τα σχόλια είναι και πικρόχολα κάποιων αλλά δεν μπαίνω σε αυτή τη διαδικασία, εγώ κάνω αυτό που πρέπει να κάνω. Οφείλω να είμαι εκεί και εγώ είχα πολύ θυμό, που ερχόντουσαν και τους ρωτούσα αν είναι εμβολιασμένος και απαντούσαν: "Όχι, βέβαια". Έπρεπε όμως εκεί πέρα, να διαχειριστώ τον δικό μου θυμό, ότι εγώ είμαι εκεί και πρέπει να φοράω αυτή τη στολή για να σε νοσηλεύσω γιατί είσαι βλάκας» ξεκαθάρισε.

Στο νοσοκομείο «Γεννηματάς» εργάζεται η νοσηλεύτρια Σοφία Μάντη
Στο νοσοκομείο «Γεννηματάς» εργάζεται η νοσηλεύτρια Σοφία Μάντη © EUROKINISSI/ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΤΩΜΕΡΗΣ

«Θέλει πολύ δύναμη ψυχής γιατί πια δεν έχεις να αντιμετωπίσεις τον θυμό τον δικό σου για όλα αυτά που συμβαίνουν, έχεις να αντιμετωπίσεις τον φόβο αυτών των ανθρώπων που είναι στα χέρια σου» ανέφερε επίσης, υπογραμμίζοντας ότι «ο εμβολιασμός είναι το όπλο μας».

Η ανάρτηση που έκανε η νοσηλεύτρια στο νοσοκομείο «Γεννηματάς»

«Τελικά το παιχνίδι είναι άνισο. Ο εγκεφαλικός εγωισμός ξεπερνάει κάθε προσδοκία. Εμβολιασμένος; Εννοείται όχι. Ετών 39 με οξυγόνο τώρα. 21 σύνολο. 4 ναι. Οι υπόλοιποι μάντεψε. Και μια διασωληνωμένη και αυτή στους μάντεψε. Ετών 74. Και δεν είναι η στολή που πρέπει ν' αντέξεις (γιατί λιώνεις στην κυριολεξία ), δεν είναι η κούραση, δεν είναι η όλη κατάσταση που πρέπει να διαχειριστείς. Είναι η ειρωνεία, το δε βαριέσαι, το έτυχε σε μένα και δεν το περίμενα, δεν πίστευα ότι υπάρχει.

» Αλήθεια; Τώρα που είσαι πριν τη διασωλήνωση πίστεψες; Πραγματικά σου λέω αυτός ο κόσμος δεν πρόκειται ν' αλλάξει ποτέ αν δεν αλλάξει το εγώ μας και πώς βλέπουμε τα πράγματα. Εδώ Γεννηματάς. Μόλις έβγαλα τη στολή. Στάζω. Διψάω. Φοβάμαι μαμά», το συγκλονιστικό μήνυμα από τη νοσηλεύτρια στο νοσοκομείο «Γεννηματάς».

Τα στοιχεία από το Υπουργείο Υγείας δείχνουν ότι η πλειοψηφία των διασωληνωμένων στις ΜΕΘ είναι ανεμβολίαστοι. Η κατάσταση στα νοσοκομεία στη Βόρεια Ελλάδα είναι δραματική, με το ΕΣΥ να δέχεται τρομακτική πίεση, όπως ξεκαθάρισε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα.

88 θάνατοι, 7.486 νέα κρούσματα και 664 διασωληνωμένοι στις ΜΕΘ ανακοίνωσε νωρίτερα ο ΕΟΔΥ, λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη ότι γίνεται υποχρεωτικός ο εμβολιασμός στους άνω των 60 ετών.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ