Ελλαδα

Καθηγητής Γκίκας Μαγιορκίνης για μετάλλαξη της Μποτσουάνα

Σημερινή ανάρτηση του επίκουρου καθηγητή Επιδημιολογίας

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Γκίκας Μαγιορκίνης
Γκίκας Μαγιορκίνης © EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Γκίκας Μαγιορκίνης για μετάλλαξη της Μποτσουάνα: Έχει επεκταθεί και σε άλλες περιοχές της νοτίου Αφρικής.

Στην μετάλλαξη της Μποτσουάνα αναφέρθηκε σε σημερινή ανάρτηση του ο επίκουρος καθηγητής Επιδημιολογίας και μέλος της επιτροπής εμπειρογνωμόνων κ. Γκίκας Μαγιορκίνης. Επισημαίνει πως είναι ακόμα «νωρίς για να βγάλουμε ασφαλή συμπεράσματα» για τη μετάλλαξη της Μποτσουάνα που έχει λάβει την κωδική ονομασία B.1.1.529. Σημειώνει επίσης ότι «το στέλεχος φαίνεται ότι επικρατεί στην περιοχή Gauteng της Νοτίου Αφρικής έναντι του στελέχους Δέλτα. Με βάση αδημοσίευτα στοιχεία που έχω παρακολουθήσει και πιστεύω ότι θα γίνουν διαθέσιμα σύντομα υπάρχουν σαφή σημεία επέκτασης και σε άλλες περιοχές της Νοτίου Αφρικής έναντι του στελέχους Δέλτα».
Μάλιστα ο καθηγητής εκτιμά ότι σύντομα η νέα μετάλλαξη  θα ονομασθεί  παραλλαγή υπό διερεύνηση  (Variant Under Investigation).

«Η σημασία της τρίτης δόσης για την αντιμετώπιση τέτοιων πιθανών αναδυόμενων στελεχών είναι εξαιρετικά σημαντική καθότι έχει δείξει ότι διευρύνει την αντισωματική απάντηση σε μεγαλύτερο φάσμα μεταλλάξεων και στελεχών», καταλήγει ο κ. Μαγιορκίνης.
 

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ