Ελλαδα

Αρνητές Απογραφής 2021: Νέο «φρούτο» στα social media!

Αρνούνται να συμμετέχουν στη διαδικασία

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ακρόπολη, κέντρο της Αθήνας
Ακρόπολη, κέντρο της Αθήνας © Unsplash

Απογραφή 2021: Κίνημα των αρνητών δεν συμπληρώνει τα απαιτούμενα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ.

Νέα... τάση έχουν γίνει στα social media οι «αρνητές» της απογραφής 2021. Συγκεκριμένα, πρόκειται για άτομα που αρνούνται να συμμετέχουν στην απογραφής της ΕΛΣΤΑΤ, εφευρίσκοντας πολλές φορές διάφορους λόγους για να αποφύγουν τη διαδικασία.

Να θυμίσουμε πως η απογραφή πληθυσμού 2021 βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και διενεργείται από την ΕΛΣΤΑΤ σε ολόκληρη τη χώρα μέσω 60.000 απογραφέων που από τις 22/10 έως και τις 27/11 διενεργούν τη διαδικασία της «αυτοαπογραφής» αφήνοντας χαρτιά κάτω από την πόρτα με μοναδικούς κωδικούς που στη συνέχεια συμπληρώνονται από τους πολίτες στο gov.gr.

Η απογραφή θα πραγματοποιηθεί από τις 27/11 και έως τα μέσα Δεκεμβρίου θα γίνει με τον παραδοσιακό τρόπο (πόρτα-πόρτα) για όσους δεν επιθυμούν την απογραφή μέσω διαδικτύου, καταμετράται ο πληθυσμός της Ελλάδας σε κάθε περιφερειακή ενότητα, δήμο ή κοινότητα και αυτοτελή οικισμό, καλύπτοντας όλη την επικράτεια (ηπειρωτική Ελλάδα, νησιά, παραμεθόριες περιοχές). Παράλληλα συγκεντρώνονται στοιχεία για τα δημογραφικά και κοινωνικά χαρακτηριστικά του πληθυσμού και τις συνθήκες στέγασής του.

Αξίζει να σημειωθεί πως η συμμετοχή στην απογραφή είναι υποχρεωτική και τα στοιχεία που συλλέγονται είναι εμπιστευτικά, δεν διαβιβάζονται ή κοινοποιούνται σε οποιονδήποτε δημόσιο ή ιδιωτικό φορέα και χρησιμοποιούνται μόνο για την παραγωγή συγκεντρωτικών στατιστικών στοιχείων. Τέλος, στο πλαίσιο της απογραφής δεν συλλέγονται ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ   

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ