Ελλαδα

Επιστράτευση ιδιωτών γιατρών: Ετοιμάζονται τα φύλλα πορείας

Ποιες θα είναι οι κυρώσεις σε όσους αρνηθούν

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Ετοιμάζονται τα φύλλα πορείας για τους ιδιώτες γιατρούς που θα κληθούν να ενισχύσουν το ΕΣΥ - Ποιες θα είναι οι κυρώσεις σε όσους αρνηθούν.

Το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα αποσταλούν τα φύλλα πορείας προς τους ιδιώτες γιατρούς, οι οποίοι θα κληθούν να ενισχύσουν το ΕΣΥ στη «μάχη» κατά του κορωνοϊού.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες της ΕΡΤ, τα φύλλα πορείας ετοιμάζονται και οι γιατροί θα πρέπει να παρουσιαστούν άμεσα σε συγκεκριμένες υγειονομικές περιφέρειες. Ειδικότερα, οι επιταχθέντες θα κληθούν να ενισχύουν νοσοκομεία σε Θεσσαλία, Μακεδονία και Θράκη όπου η πίεση είναι ιδιαίτερα αυξημένη.

Ακόμα, οι ειδικότητες τις οποίες αφορούσε το κάλεσμα ήταν πνευμονολόγοι, παθολόγοι, εντατικολόγοι αλλά και γενικοί ιατροί.

Κυρώσεις σε περίπτωση άρνησης

Να σημειωθεί πως οι γιατροί θα λάβουν τα φύλλα πορείας τους από αστυνομικούς, που θα τα παραδώσουν στις διευθύνσεις που έχουν δηλώσει στους ιατρικούς συλλόγους τους.

Σε αυτό το φύλλο αυτό θα αναγράφεται το νοσοκομείο, η ώρα και ημερομηνία κατά την οποία θα πρέπει να παρουσιαστούν.

Να τονιστεί πως σε περίπτωση άρνησης παραλαβής του, επιβάλλονται κυρώσεις σε βαθμό πλημμελήματος και μπορεί να υπάρξει και ποινή φυλάκισης έως και τριών μηνών.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ