Ελλαδα

Η δίκη για τον ψευτογιατρό διεκόπη - Πότε θα συνεχιστεί

Αντιμετωπίζει κατηγορίες για 12 ανθρωποκτονίες και 14 απόπειρες ανθρωποκτονιών ασθενών

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Η δίκη για τον «ψευτογιατρό» ξεκίνησε σήμερα Παρασκευή 12 Νοεμβρίου 2021 και μετά τα πρώτα διαδικαστικά, διεκόπη για να συνεχιστεί την Τρίτη (23/11).

Η δίκη για την υπόθεση «Dr. Kontos» με τον «ψευτογιατρό» που κατηγορείται για 12 ανθρωποκτονίες, ξεκίνησε σήμερα Παρασκευή 12 Νοεμβρίου 2021. Ο 48χρονος «ψευτογιατρός» Νικόλαος Κοντοστάθης κατηγορείται επίσης και για 14 απόπειρες ανθρωποκτονιών ασθενών.

Όπως έγινε γνωστό, η συνεδρίαση του Μικτού Ορκτωτού Δικαστηρίου διεκόπη. Είχαν προηγηθεί διαδικαστικά ζητήματα, όπως κλήρωση ενόρκων και νομιμοποίηση της πλευράς της υποστήριξης της κατηγορίας.

Στην έδρα ετέθη και το ζήτημα αλλαγής της αίθουσας, καθώς -όπως επεσήμαναν- οι δικηγόροι των κατηγορουμένων και των θυμάτων, η χωρητικότητα δεν επιτρέπει την ομαλή διεξαγωγή της δίκης για τον «ψευτογιατρό». Το αίτημα, πάντως, δεν έγινε δεκτό, με τις επόμενες δικάσιμους να γίνονται στην ίδια αίθουσα, καθώς δεν βρέθηκε μεγαλύτερη.

Η δίκη θα συνεχιστεί την Τρίτη 23 Νοεμβρίου 2021. Στο εδώλιο βρίσκονται άλλοι 16 συγκατηγορούμενοι, οι οποίοι δικάζονται ως συνεργοί του γιατρού - μαϊμού.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις