Ελλαδα

Δ. Αθηναίων: Ενίσχυση της καθαριότητας με 250 χειραμαξίδια

Τα χειραμαξίδια διαθέτουν τρεις τροχούς κύλισης

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Αθήνα
Αθήνα - EUROKINISSI/ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ

Στην ενίσχυση της Διεύθυνσης Καθαριότητας και Ανακύκλωσης με 250 χειραμαξίδια οδοκαθαριστών, προχωρά ο Δήμος της Αθήνας.

Ο Δήμος Αθηναίων προχωρά στην ενίσχυση της Διεύθυνσης Καθαριότητας και Ανακύκλωσης με 250 χειραμαξίδια οδοκαθαριστών. Όπως επισημαίνεται από τον Δήμο, για πρώτη φορά, μετά από 20 χρόνια, οι 494  εργαζόμενοι του οδοκαθαρισμού, εκ των οποίων 357 είναι γυναίκες, θα μπορούν πλέον να κάνουν την δουλειά τους ευκολότερα, μειώνοντας παράλληλα σημαντικά τον χρόνο που απαιτείται για να καθαριστεί η πόλη. Μέχρι στιγμής, οι άνθρωποι αυτοί επιχειρούσαν σε καθημερινή βάση με τον διαθέσιμο εξοπλισμό (σκούπα, φαράσι και μεγάλες σακούλες απορριμμάτων) να συλλέξουν τα πάσης φύσεως απορρίμματα από τους δρόμους, τα πεζοδρόμια και τις πλατείες. Κάθε φορά που οι σακούλες γέμιζαν, έπρεπε να τις κρατούν στα χέρια τους και παρά το μεγάλο βάρος, να τις σέρνουν στο δρόμο μέχρι να βρουν τον πλησιέστερο κάδο. 

Η διαδικασία αυτή, που έκανε το έργο τους εξαιρετικά επίπονο και χρονοβόρο, αναβαθμίζεται και απλοποιείται με τα νέα εύχρηστα χειραμαξίδια οδοκαθαρισμού. Τα σημαντικότερα χαρακτηριστικά τους είναι ότι διαθέτουν τρεις τροχούς κύλισης, είναι χειροκίνητα, ελαφριά (28 κιλά), ενώ έχουν ενσωματατωμένο μεγάλο κάδο απορριμμάτων 80 λίτρων. Είναι επιψευδαργυρωμένα, έχουν υψηλή αντοχή στην διάβρωση και είναι ιδιαιτέρως ανθεκτικά στην σήψη και απρόσβλητα από οξέα και χημικές ουσίες, καθώς και από την υπεριώδη ακτινοβολία. Παράλληλα, η κατασκευή τους τα «θωρακίζει» από τις ακραίες καιρικές συνθήκες και τις θερμοκρασιακές μεταβολές. Με αυτό τον τρόπο εξασφαλίζεται η αντοχή που απαιτείται, ώστε τα χειραμαξίδια να μην φθείρονται στο χρόνο, αλλά και από τη διαρκή χρήση τους.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
 


 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ