Ελλαδα

Μαθητές έχασαν χρονιά γιατί οι γονείς δεν ήθελαν τα self test

Τι κατήγγειλε ο καθηγητής τους

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Τρεις μαθητές στη Δράμα έχασαν χρονιά γιατί οι γονείς δεν ήθελαν τα self test, σύμφωνα με καταγγελία καθηγητή τους

Τρία παιδιά, μεταξύ των οποίων δύο αδέρφια έχασαν όλη την περσινή χρονιά σε λύκειο της Δράμας σύμφωνα με καταγγελία καθηγητή τους, γιατί οι γονείς τους δεν ήθελαν να κάνουν self test.

«Την περσινή σχολική χρονιά τρία παιδιά από τη Β’ Λυκείου χάσανε τη χρονιά γιατί όταν γυρίσαμε μετά το lockdown δεν ήρθαν στο σχολείο όταν έπρεπε να κάνουμε τα self test. Δεν ήρθαν καθόλου για δύο μήνες, μέχρι το τέλος της σχολικής χρονιάς. Τα δύο ήταν αδέλφια και ένα παιδάκι μόνο του» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Φωτάκης και πρόσθεσε πως «με τον ένα γονιό που ήμουν παρών, ήταν από αυτούς τους γονείς που αμφισβητούν τα πάντα, ότι τα self test είναι επικίνδυνα, ότι δεν προσφέρουν προστασία».

«Μάσκες φορούσαν πέρσι το Σεπτέμβριο, δεν έκαναν self test. Φέτος το ένα κοριτσάκι άλλαξε σχολείο στη Δράμα, τα αδέλφια χάθηκαν δεν έχουμε καμία ενημέρωση» συνέχισε. Αξίζει να σημειωθεί πως σύμφωνα με τον καθηγητή δαν μαθητές πάρουν μεταγραφή «το μαθαίνουμε εμείς γιατί πρέπει να πάρουν χαρτιά».

«Μιλήσαμε σαν σχολείο κάποια στιγμή με το μεγαλύτερο αδελφό των παιδιών που είχαμε μαθητή παλιότερα και είπε ότι δε θα έρθουν στο σχολείο» ολοκλήρωσε ο καθηγητής. 

Ρόδος: Μαθητής δημοτικού δεν έχει εμφανιστεί δύο χρόνια στο σχολείο λόγω αρνητών γονιών

Σύμφωνα με μία ακόμα καταγγελία, ένας μαθητής δημοτικού στη Ρόδο δεν έχει εμφανιστεί δύο χρόνια στο σχολείο λόγω αρνητών γονιών.

Όπως αποκάλυψε ο διευθυντής του 2ου δημοτικού Ρόδου, Μ. Βιτζηλαίος, πρόκειται για έναν μαθητή δευτέρας δημοτικού που ούτε πέρυσι ούτε φέτος εμφανίστηκε στο σχολείο.

«Αυτό δημιουργεί τεράστιο πρόβλημα στο παιδάκι, που δεν έχει δει ακόμα σχολείο», είπε ο κ. Βιτζηλαίος.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις