Ελλαδα

Μπάμπης Αναγνωστόπουλος: «Καταπέλτης» ο εισαγγελέας

Τι λέει η πρόταση του εισαγγελέα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Γλυκά Νερά: Ο καθ' ομολογία δολοφόνος της 20χρονης Καρολάιν
Γλυκά Νερά: Ο καθ' ομολογία δολοφόνος της 20χρονης Καρολάιν © EUROKINISSI

Έγκλημα στα Γλυκά Νερά: «Καταπέλτης» ο εισαγγελέας για τον δολοφόνο της Καρολάιν, Μπάμπη Αναγνωστόπουλο.

«Καταπέλτης» η πρόταση του εισαγγελέα Πρωτοδικών, Γιώργου Νούλη, στο συμβούλιο πλημμελειοδικών για τον Μπάμπη ΑναγνωστόπουλοΟ εισαγγελικός λειτουργός προτείνει την παραπομπή του 33χρονου δολοφόνου της Καρολάιν στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας.

Στην 24 σελίδων πρόταση του, ζητεί να δικαστεί ο καθ’ ομολογίαν συζυγοκτόνος για:

  • Ανθρωποκτονία από πρόθεση τελεσθείσα σε ήρεμη ψυχική κατάσταση
  • Κακοποίηση ζώου σε βαθμό κακουργήματος
  • Ψευδή καταγγελία επειδή κατέστησε άλλους ύποπτους των πράξεών του και
  • Ψευδή κατάθεση κατ’ εξακολούθηση λόγω των ψευδών καταθέσεων που έδωσε στις Αρχές.

Κατά τον εισαγγελέα «η ήρεμη ψυχική κατάσταση στην οποία τέλεσε την πράξη συνάγεται από τον τρόπο και τις συνθήκες εκτέλεσης της». Ο εισαγγελικός λειτουργός φέρεται να περιγράφει αναλυτικά τους παράγοντες που οδηγούν στο συμπέρασμα ότι η δολοφονία έγινε σε ήρεμη ψυχική κατάσταση από το δράστη.

«Η πεντάλεπτη διάρκεια του ασφυκτικού πνιγμού του θύματος, η εκ των προτέρων μεθόδευση της παύσης της λειτουργίας της κάμερας ασφάλειας της οικείας, ο αιφνιδιασμός του ανύποπτου θύματος, η εξ αρχής σκηνοθεσία της σε βάρος του ληστείας και η προσχεδιασθείσα προσπάθεια παραπλάνησης των διωκτικών αρχών» ήταν τα στοιχεία του εγκλήματος που καταδεικνύουν κατά τον εισαγγελέα την ήρεμη ψυχική κατάσταση κατά την οποία ο κατηγορούμενος τέλεσε το έγκλημα.

Ακόμη, κατά τις ίδιες πληροφορίες ο εισαγγελέας, στην πρότασή του αναφέρεται στη συμπεριφορά του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου, η οποία στόχευε στον αποπροσανατολισμό και σύγχυση των αστυνομικών αρχών, αλλά και στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά των πράξεων που τέλεσε.

Συγκεκριμένα, αναφέρει: «Το θύμα ήταν μόλις 20 ετών, ενώ εκείνος ήταν 13 χρόνια μεγαλύτερος και θα έπρεπε να είναι ο προστάτης της, δεν είχε καμία αναστολή για την πράξη του αν και επρόκειτο για την μητέρα του παιδιού του, ενώ ταυτόχρονα δεν υπήρχε αφορμή για την πράξη του, την οποία εκδήλωσε όταν το θύμα ήταν ανυποψίαστο και ανύποπτο, καθώς κοιμόταν ήδη για 2,5 ώρες».

Παράλληλα, από την εισαγγελική πρόταση δεν λείπουν και οι αναφορές στο θέατρο που έπαιξε ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος, όταν εμφανίζονταν θλιμμένος στην κηδεία και το μνημόσυνο του θύματός του στην προσπάθειά του να παραπλανήσει τις αρχές.

Γλυκά Νερά: Στη μητέρα της Καρολάιν η επιμέλεια της μικρής Λυδίας

Σημειώνεται πως με δικαστική απόφαση οριστικά στη μητέρα της Καρολάιν ανατέθηκε η επιμέλεια της μικρής Λυδίας. Συγκεκριμένα, με την υπ. 1918/21 απόφαση διατάχθηκε:

  • Η αφαίρεση της γονικής μέριμνας από τον κατηγορούμενο συζυγοκτόνο και
  • Η ολική ανάθεσή της στη μητέρα της Καρολάιν και γιαγιά της μικρής

Τέλος, ρυθμίστηκε η επικοινωνία με τους δυο παππούδες, γονείς του συζυγοκτόνου, από τις 10-14.00 το τελευταίο πενθήμερο κάθε μήνα.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ