Ελλαδα

Θωμαΐδης: Κοντά στα 8.000 κρούσματα σήμερα

Σύμφωνα με τον καθηγητή, οι μετρήσεις ιικού φορτίου στα λύματα της Αττικής εμφανίζουν αύξηση της τάξεως του 61%

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Νίκος Θωμαΐδης: Φόβοι για 8.000 κρούσματα σήμερα – 61% η αύξηση στα λύματα στην Αττική
Αθήνα © EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Τα νέα κρούσματα Covid-19 στη χώρα είναι πιθανό να πλησιάσουν σήμερα τις 8.000, σύμφωνα με τον καθηγητή αναλυτικής Χημείας, Νίκο Θωμαΐδη.

Αύξηση της τάξης του 61% εμφανίζουν οι μετρήσεις ιικού φορτίου στα λύματα της Αττικής αυτή την εβδομάδα, όπως είπε ο καθηγητής αναλυτικής χημείας Νίκος Θωμαίδης

«Όπως καταλαβαίνετε, αυτό ήδη μεταφράζεται σε αυξημένες εισαγωγές ήδη από χθες», πρόσθεσε ο καθηγητής στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ. 

Βάσει των μετρήσεων εκτιμάται ότι η αύξηση του ιικού φορτίου θα ολοκληρωθεί μέσα στις επόμενες 8 με 10 ημέρες στην Αττική και μέσα στο επόμενο 15νθήμερο σε όλη την Ελλάδα.

Σύμφωνα με τον καθηγητή, εκτός από την Αττική υψηλό είναι το ιικό φορτίο σε πολλές περιοχές της Βόρειας Ελλάδας, στη Θεσσαλία με πρωταγωνιστές τη Μαγνησία και τη Λάρισα, στα Ιωάννινα αλλά και στην Πελοπόννησο όπου «έχουν θέμα» πρώτα η Λακωνία και η Αρκαδία και ακολουθούν η Μεσσηνία και η Αχαΐα.

Ο κ. Θωμαΐδης δεν απέκλεισε σήμερα ο αριθμός των νέων κρουσμάτων να είναι κοντά στις 8.000. Εκτίμησε ότι είναι πολύ πιθανή η κάμψη αυτού του νέου πανδημικού κύματος μετά το πρώτο δεκαπενθήμερο του Δεκεμβρίου.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ