Ελλαδα

Σαρηγιάννης: «Κοντά σε 100 θανάτους την ημέρα στα τέλη του μήνα»

Στις αρχές Δεκεμβρίου τα κρούσματα κορωνοϊού θα αγγίξουν τις 10.000

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Τέλη Νοεμβρίου οι θάνατοι από κορωνοϊό θα είναι κοντά στους 100 καθημερινά, σύμφωνα με τον Δημοσθένη Σαρηγιάννη, που κάνει λόγο ακόμα και για 10.000 κρούσματα.

Δυσοίωνες είναι οι εκτιμήσεις από τον Δημοσθένη Σαρηγιάννη για τους θανάτους ασθενών από επιπλοκές της Covid-19 και τα κρούσματα κορωνοϊού. Ειδικότερα, ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής τόνισε σε δηλώσεις του στο Mega ότι οι απώλειες από την πανδημία Covid-19 θα γίνονται ολοένα και περισσότερες.

«Οι νεκροί θα συνεχίσουν να αυξάνονται. Είναι σε αυξητική πορεία. Μέχρι το τέλος του μήνα θα έχουμε φτάσει κοντά στους 100 θανάτους την ημέρα» δήλωσε.

Και εκτίμησε ότι «το ρολόι έχει χτυπήσει μεσάνυχτα», επισημαίνοντας ότι ο χρόνος είναι λίγος. «Αν θέλουμε να κάνουμε Χριστούγεννα όλοι μαζί, πρέπει να εμβολιαστούμε τώρα» ξεκαθάρισε.

Και εξήγησε: «Είναι απόλυτά φυσιολογικό αυτό. Είναι μια συνέχεια της αυξητικής πορείας, καθώς τα μέτρα που έχουν ληφθεί, ουσιαστικά η επίδραση τους, θα φανεί μετά τις 15 του μηνός».

«Για αυτήν την εβδομάδα περιμένουμε ισοσταθμικά μία συνεχή αύξηση που μπορεί να μας οδηγήσει σε 7.000 και παραπάνω κρούσματα» ανέφερε. Υπενθυμίζεται ότι ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε νωρίτερα 7.335 κρούσματα σήμερα Δευτέρα 8 Νοεμβρίου 2021. Ο αριθμός αυτός αποτελεί νέο «μαύρο» ρεκόρ από την έναρξη της πανδημίας Covid-19 στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με τον κ. Σαρηγιάννη, στις αρχές Δεκεμβρίου τα κρούσματα κορωνοϊού ανά ημέρα θα φθάσουν κοντά στις 10.000.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις