Ελλαδα

Παγώνη: Προς 10.000 κρούσματα κορωνοϊού αυτή την εβδομάδα

«Νύχτα του Αγίου Βαρθολομαίου στο Γεννηματάς»

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

«Καμπανάκι» από τη Ματίνα Παγώνη για την έξαρση του κορωνοϊού στη χώρα μας: «Νύχτα του Αγίου Βαρθολομαίου στο Γεννηματάς-Προς 10.000 κρούσματα αυτή τη βδομάδα»

Τον κώδωνα του κινδύνου για την έξαρση των κρουσμάτων του κορωνοϊού στη χώρα μας έκρουσε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη, με αφορμή τη δύσκολη εφημερία που είχε το νοσοκομείο «Γεννηματάς».

«Είχαμε μια πάρα πολύ δύσκολη νύχτα, η νύχτα του Αγίου Βαρθολομαίου. Πήραμε ράντζα δανεικά από τη Σωτηρία», τόνισε χαρακτηριστικά η κα Παγώνη και πρόσθεσε:

«Έχει γεμίσει το νοσοκομείο από περιστατικά non COVID, ενώ για τα COVID κλείσαμε κλινικές non COVID για να μπουν μέσα. Τώρα είναι η σειρά της Αττικής, μετά τη Θεσσαλονίκη. Τους έχουμε ξεπεράσει».

Ακολούθως, επεσήμανε πως «αυτό που συμβαίνει είναι φοβερό. Δεν ξέρω τι θα γίνει στο νοσοκομείο μέχρι το τέλος της εφημερίας, και το προσωπικό είναι κουρασμένο» και προειδοποίησε για το επόμενο διάστημα:

«Δεν ξέρουμε τι θα γίνει μέχρι τέλη Νοέμβρη, είναι τόσο πιεστική η κατάσταση, και τα χειρότερα βέβαια είναι μπροστά μας, δεν το συζητάμε. Όταν φτάσει σε ένα σημείο να γεμίσει το νοσοκομείο με ράντζα, σημαίνει ότι δε θα μπορέσει να διαχειριστεί όλους τους αρρώστους γιατί είναι πάρα πολλοί. Ένα προσωπικό πιεσμένο και κουρασμένο που δεν έχει πάρει άδειες, γιατί υπάρχει αναστολή αδειών... Καταλαβαίνετε ότι από δω και πέρα τα πράγματα δυσκολεύουν πολύ γιατί μπαίνει ο χειμώνας και ήδη ξεκίνησαν οι ιώσεις».

Ως προς τα κρούσματα, σημείωσε πως «από τα δεδομένα, που έχουμε στα χέρια μας, πάει το πράγμα για 10.000 κρούσματα αυτή την εβδομάδα» και συμπλήρωσε:

«Χρειάζεται καθολικός εμβολιασμός. Τα COVID που μπήκαν στο Γεννηματάς είναι ηλικίας 28 – 45. Ήταν ανεμβολίαστοι οι περισσότεροι, βαριές περιπτώσεις, ειδικά παχύσαρκοι με υποκείμενα σωληνώθηκαν. Και τα non COVID βαριά περιστατικά».

Τέλος, αναφερόμενη στα Χριστούγεννα, η κα Παγώνη είπε: «Ποια Χριστούγεννα; Ο καθένας να προσπαθήσει να διαφυλάξει την οικογένειά του, να πάρει μέτρα προστασίας για να μη βρεθεί σε ράντζο».

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ