Ελλαδα

Εξαδάκτυλος: Ένας διασωληνωμένος στους 100.000 εμβολιασμένους

«Ένας διασωληνωμένους στους 9.000 ανεμβολίαστους»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κλίνη ΜΕΘ (ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ)
Κλίνη ΜΕΘ (ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ) © Eurokinissi

Ένας διασωληνωμένος στους 100.000 εμβολιασμένους - Τον «κώδωνα» του κινδύνου στους ανεμβολίαστους έκρουσε ο πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου.

Τον «κώδωνα» του κινδύνου στους ανεμβολίαστους έκρουσε ο πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ) Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, τονίζοντας πως «μόλις ένας στους 100.000 εμβολιασμένους θα καταλήξει διασωληνωμένος».

Ειδικότερα, ο κ. Εξαδάκτυλος ερωτηθείς για την πορεία του κορωνοϊού και την έξαρση των κρουσμάτων τόνισε πως «θα πρέπει να κοιτάμε τους αριθμούς τους σκληρούς, τους διασωληνωμένους. Όχι τόσο τα κρούσματα. Γιατί αν ήμασταν όλοι εμβολιασμένοι θα είχαμε μεν πολλά κρούσματα, αλλά δεν θα είχαμε επιπτώσεις».

Στη συνέχεια, επεσήμανε πως «το σύστημα έχει αντέξει έως και περισσότερους από 800 διασωληνωμένους», υπογραμμίζοντας εντούτοις ότι «δεν είναι καλό να δοκιμάζεται συνεχώς, δεδομένων των μεγάλων δυσκολιών που αντιμετωπίζει το υγειονομικό προσωπικό».

Ως προς τους χώρους υπερμετάδοσης, παρέπεμψε σε χώρους που πραγματοποιούνται «μεγάλες συναθροίσεις ανθρώπων που συνοδεύονται από μη χρήση μάσκας. Ο πληθυσμός που χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή είναι οι ανεμβολίαστοι και εκεί θα πρέπει να υπάρξουν όποια μέτρα υπάρξουν».

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ