Ελλαδα

Κρήτη: Άνδρας αποπειράθηκε να πνίξει την σύζυγό του

Νέο περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κρήτη: 33χρονος πήγε να πνίξει τη σύζυγό του!
Περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας στην Κρήτη (φωτό αρχείου)

Ένα περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας ήρθε στο φως της δημοσιότητας στο Ηράκλειο όπου ένας άνδρας προσπάθησε να πνίξει τη σύζυγό του.

Ένα νέο περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας ερευνούν τις τελευταίες ώρες οι αστυνομικές και εισαγγελικές αρχές του Ηρακλείου.

Σύμφωνα με το cretapost, όλα συνέβησαν χθες το μεσημέρι σε χωριό του δήμου Φαιστού όταν ένας 33χρονος άνδρας μετά από καυγά με την 29χρονη σύζυγό του αφού της επιτέθηκε φραστικά επιχείρησε να την πνίξει. Μάλιστα, όπως τόνισε η ίδια σε καταγγελία που έκανε στις αρχές, έσφιξε το λαιμό της με τον αγκώνα του.

Μετά την καταγγελία οι αρχές προχώρησαν στην σύλληψη του 35χρονου άνδρα ο οποίος σήμερα οδηγήθηκε στον εισαγγελέα ο οποίος του άσκησε ποινικές διώξεις ενώ στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερος.

Αξίζει να σημειωθεί πως για την άτυχη 29χρονη έχει παραγγελθεί και ιατροδικαστική εξέταση.

Παρέμβαση Εισαγγελέα Αρείου Πάγου για γυναικοκτονίες και βία


Σημειώνεται ότι χθες με φόντο τα περιστατικά δολοφονιών γυναικών που πληθαίνουν το τελευταίο διάστημα, όπως και τις αυξανόμενες περιπτώσεις ενδοοικογενειακής βίας, ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Βασίλειος Πλιώτας εξέδωσε εγκύκλιο προς όλους τους εισαγγελείς της χώρας.

Στην εγκύκλιό του, ο κ. Βασίλης Πλιώτας επισημαίνει ότι « η θλιβερή πραγματικότητα  που βιώνουμε, αξιώνει επιτακτικά, στα πλαίσια  της  λειτουργικής  σας αρμοδιότητας και αποστολής για  την τήρηση της νομιμότητας και την προστασία των πολιτών, και τη δική σας, υπερβάλλουσα εγρήγορση, σημαντική παρέμβαση και συμβολή», καλώντας τους να εξαντλούν «κάθε νομική δυνατότητα με επιδίωξη  να  αντιμετωπίζονται με τον αρμόζοντα δραστικό τρόπο και με ικανοποιητικά αποτελέσματα οι εκδηλώσεις ενδοοικογενειακής  βίας». 

 

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

 

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ