Ελλαδα

Ανάκληση τροφίμου από τον ΕΦΕΤ - Κρίθηκε ακατάλληλο - Ποιο είναι

Ποια εταιρεία το διακινεί στην αγορά

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
ΕΦΕΤ
ΕΦΕΤ © EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΩΥΣΙΑΔΗΣ

Ο ΕΦΕΤ ανακαλεί ακατάλληλο τρόφιμο με σαλμονέλα από την αγορά, διευκρινίζοντας ότι πρόκειται για κατεψυγμένο σουτζουκάκι.

Στην ανάκληση τροφίμου που κυκλοφορεί στην αγορά, προχωρεί ο Ενιαίος Φορέας Τροφίμων (ΕΦΕΤ), καθώς ανιχνεύτηκε σαλμονέλα. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΕΦΕΤ, ανακαλείται κατεψυγμένο σουτζουκάκι.

Η εταιρεία παρασκευής είναι η «ΚΡΕΑΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΕΠΕ».

Συγκεκριμένα, ο ΕΦΕΤ και ειδικότερα η Περιφερειακή Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας, κατά τη διενέργεια ελέγχων προέβη σε δειγματοληψία παρασκευάσματος κρέατος με τα στοιχεία: «Σουτζουκάκι Κατεψυγμένο», βάρους περίπου 900 γρ., με ημερομηνία ανάλωσης 08/09/2022 και ημερομηνία παραγωγής 08/09/2021, προέλευσης ελληνικής.

Σε συνεργασία με τα Εργαστήρια Δοκιμών και Ερευνών Τροφίμων Θεσσαλονίκης του ΕΦΕΤ, στο συγκεκριμένο δείγμα διαπιστώθηκε η παρουσία του παθογόνου μικροοργανισμού Salmonella spp.

Ο ΕΦΕΤ απαίτησε την άμεση ανάκληση του συνόλου της συγκεκριμένης παρτίδας και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι. Παράλληλα, καλεί τους καταναλωτές που έχουν προμηθευτεί το ανωτέρω προϊόν να μην το καταναλώσουν.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από λίγες ημέρες ο ΕΦΕΤ είχε προχωρήσει στην ανάκληση τυροσαλάτας.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ