Ελλαδα

ΕΦΕΤ: Ανακαλείται ρολό κοτόπουλου - Εντοπίστηκε σαλμονέλα

Ποιας εταιρείας είναι το προϊόν

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
ΕΦΕΤ (ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ) - Βρέθηκε σαλμονέλα σε ρολό κοτόπουλου και δόθηκε εντολή ανάκλησης του προϊόντος
ΕΦΕΤ (ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ) - Βρέθηκε σαλμονέλα σε ρολό κοτόπουλου και δόθηκε εντολή ανάκλησης του προϊόντος © EUROKINISSI

Ο ΕΦΕΤ ανακοίνωσε την ανάκληση προϊόντος με σαλμονέλα, γνωστοποιώντας ότι πρόκειται για ρολό κοτόπουλου και καλεί τους καταναλωτές να είναι προσεκτικοί.

Ο ΕΦΕΤ γνωστοποιεί ότι κρίνεται ακατάλληλο για κατανάλωση ρολό κοτόπουλου, καθώς εντοπίστηκε σαλμονέλα μετά από έλεγχο από την Περιφερειακή Διεύθυνση Αττικής. Γι' αυτό και δόθηκε εντολή ανάκλησης του προϊόντος. Στην ανακοίνωσή του ο ΕΦΕΤ επισημαίνει:

«Κατά τη διενέργεια ελέγχων στο πλαίσιο του Προγράμματος "Έλεγχος για Salmonella spp., Listeria monocytogenes και παρουσία σταφυλοκοκκικών τοξινών", η Περιφερειακή Διεύθυνση Αττικής προέβη σε δειγματοληψία τροφίμου με τα στοιχεία:

  • "Ρολό Κοτόπουλο Κατεψυγμένο", με αριθμό παρτίδας: 33100921,
  • ημερομηνία παραγωγής: 10.09.2021 και ημερομηνία ανάλωσης κατά προτίμηση πριν από 10-09-2022,
  • καθαρού βάρους 1,22 kg, που παράγεται από την επιχείρηση ΑΓΓΕΛΑΚΗΣ ΑΕ.

» Σε συνεργασία με τα Εργαστήρια, Δοκιμών και Ερευνών Τροφίμων Αθήνας του ΕΦΕΤ, διαπιστώθηκε η παρουσία του παθογόνου βακτηρίου Salmonella spp».

Στην ίδια ανακοίνωση για το ακατάλληλο ρολό κοτόπουλου προστίθεται: «Ο ΕΦΕΤ απαίτησε την άμεση ανάκληση / απόσυρση του συνόλου της συγκεκριμένης παρτίδας από το ανωτέρω προϊόν από την εσωτερική αγορά και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι. Καλούνται οι καταναλωτές, που έχουν ήδη προμηθευτεί το ανωτέρω προϊόν, να μην το καταναλώσουν».

Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Ιούλιο ο ΕΦΕΤ είχε αποσύρει κατεψυγμένο κοτόπουλο από την αγορά, καθώς είχε εντοπιστεί σαλμονέλα.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ