- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ηλίας Μόσιαλος - SMS σε ανεμβολίαστους: «Δεν είναι καλή ιδέα - Να την πάρουν πίσω».
Την αντίδραση του Ηλία Μόσιαλου προκάλεσαν οι πληροφορίες που θέλουν την κυβέρνηση να είναι έτοιμη για εκστρατεία πειθούς μέσω μαζικών καθημερινών SMS σε ανεμβολίαστους.
«Δεν είναι καλή ιδέα, δεν ξέρω ποιος την είχε, αλλά να την πάρουν πίσω», είπε χαρακτηριστικά στον ANT1 ο καθηγητής. «Δηλαδή αυτό έλειπε από τους ανεμβολίαστους; Το SMS; Οταν έχει γίνει τόση συζήτηση και τόση ενημέρωση;».
Εκτίμησε δε ότι θα έχει το αντίθετο αποτέλεσμα, ενώ επεσήμανε και το ζήτημα που θα ανακύψει με τα προσωπικά δεδομένα των πολιτών.
«Πριν αρχίσουμε να συζητάμε νέα μέτρα, τα οποία μπορεί να χρειαστούν, αλλά ας αρχίσουμε πρώτα να εφαρμόζουμε όσα υπάρχουν, συστηματικά. Κι αυτό είναι θέμα κυρίως της πολιτείας».
Παράλληλα, ο κ. Μόσιαλος τόνισε ότι η προσπάθεια δεν πρέπει να γίνεται σε ατομικό επίπεδο και μάλιστα με χρήση προσωπικών δεδομένων, επισημαίνοντας πως απαιτείται κοινή προσπάθεια πολιτείας αυτοδιοίκησης για να ενταθεί η ενημέρωση ως προς τον εμβολιασμό. «Σε όλο τον πλανήτη με συνεργατικές προσπάθειες όλων πολιτικών και κοινωνικών φορέων γίνεται η προσπάθεια» είπε, τονίζοντας ότι αυτό πρέπει να γίνει εδώ και τώρα.
Ζήτησε επίσης να περιμένουμε την επιτροπή των εμπειρογνωμόνων η οποία διαθέτει σοβαρούς επιστήμονες, που έχουν όλα τα στοιχεία: Την ηλικία των νοσούντων, σε ποια νοσοκομεία πηγαίνουν και πόσο αργά πάνε στο νοσοκομείο κλπ.
Ο καθηγητής του LSE καταδίκασε απερίφραστα τον προπηλακισμό του κ. Βασιλακόπουλου, ωστόσο διαφώνησε με την άποψή του ότι δεν θέλει να κινηθεί νομικά. «Θα έπρεπε να κινηθεί νομικά, είναι απαράδεκτο να υπάρχουν προπηλακισμοί».
Τόνισε ότι πρέπει να γίνονται δειγματοληπτικοί έλεγχοι συστηματικοί και να υπάρξει αυστηροποίηση του νομικού πλαισίου κάτι που σημαίνει ότι η Πολιτεία πρέπει να παρεμβαίνει η ίδια.
Μόσιαλος - Καμπάνια για τον εμβολιασμό: SMS στα κινητά 450.000 ανεμβολίαστων
Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ, ξεκινάει καμπάνια για τον εμβολιασμό, με SMS στα κινητά όσων ακόμα δεν έχουν κάνει το εμβόλιο για τον κορωνοϊό.
Συγκεκριμένα, από τη Δευτέρα 1 Νοεμβρίου και καθημερινά θα στέλνονται μηνύματα στα κινητά τηλέφωνα 450.000 ανεμβολίαστων μέχρι να νοσήσουν ή να εμβολιαστούν.
Κάθε μέρα οι ανεμβολίαστοι θα λαμβάνουν διαφορετικό sms, ενώ παράλληλα, μηνύματα έχουν ήδη αρχίσει να λαμβάνουν και οι άνω των 50 ετών για να κλείσουν ραντεβού για την τρίτη δόση του εμβολίου.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Το χρονικό της υπόθεσης
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Αναλυτικά όλες οι περιοχές της χώρας
Τον Φεβρουάριο του 2026 έφτασε στον 42ο όροφο
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Το δικαστήριο να καλείται να αποφασίσει για την αναβολή της δίκης λόγω της παράλληλης δικογραφίας της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας για τη σύμβαση 717
Δείτε αναλυτικά τον χάρτη πληρωμών
Αναλυτική πρόγνωση από Meteο και EMY
Μετά από κλήση στο 112
Στο σημείο επιχείρησαν 78 πυροσβέστες με 30 οχήματα,
Ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής στο σημείο
Οι συμβουλές του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών
Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς κινητοποιήθηκαν 28 πυροσβέστες
Πότε υποχωρούν τα 40άρια
Εστάλη μήνυμα από το 112
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.