Ελλαδα

Ψηφιακό Κοινωνικό Μέρισμα 80 εκ. ευρώ

Για 150.000 οικογένειες

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Την αύξηση του προϋπολογισμού σε 140 εκ. ευρώ της δράσης Ict4growth για επιχειρήσεις και την πιλοτική εφαρμογή της δράσης «Ψηφιακή Αλληλεγγύη» αποφάσισαν ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, ο ΓΓ Υποδομών, Μενέλαος Δασκαλάκης και ο διευθυντής του γραφείου Στρατηγικού Σχεδιασμού της ΓΓ πρωθυπουργού, Δημήτριος Πτωχός.

Συγκεκριμένα, σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε αποφασίστηκε:

α) Αύξηση του προϋπολογισμού της δράσης Ict4growth του Επιχειρησιακού Προγράμματος κατά 22 εκατ. σε 140 εκατ. ευρώ.

H δράση Ιct4growth έχει ως σκοπό την ενίσχυση επενδύσεων που αφορούν στον σχεδιασμό, στην ανάπτυξη και στην εμπορική διάθεση καινοτόμων προϊόντων και υπηρεσιών προστιθέμενης αξίας, που αφορούν ή βασίζονται σε τεχνολογίες πληροφορικής και επικοινωνιών.

Σημαντική καινοτομία της δράσης είναι ότι το τελικό ποσό της χορηγούμενης ενίσχυσης συνδέεται με ποσοτικούς στόχους, όπως η καινοτομία, η αύξηση της απασχόλησης και η εξαγωγική δραστηριότητα.

β) H πιλοτική εφαρμογή της δράσης «Ψηφιακή Αλληλεγγύη» εκτιμώμενου προϋπολογισμού περίπου 80 εκατ. ευρώ που αναμένεται να ενισχύσει πάνω από 150.000 οικογένειες δικαιούχους του κοινωνικού μερίσματος, με απλές διαδικασίες, με τη χρήση ειδικού κουπονιού, δίνοντας τους την ευκαιρία:

-να αποκτήσουν ή να διατηρήσουν τη σύνδεση τους στο διαδίκτυο μέχρι και τον 10ο του 2015,

-να αποκτήσουν βασικό εξοπλισμό πρόσβασης στο διαδίκτυο και εξοικείωσης με τους Η/Υ (notebook ή Tablet)

-να λάβουν βασική γνώση/επίδειξη, στο χώρο τους στη χρήση του Η/Υ και του διαδικτύου και να αποκτήσουν πρόσβαση σε εξ’ αποστάσεως εκπαίδευση σε βασική χρήση Η/Υ και διαδικτύου.

Κ.Π.