Ελλαδα

Επίθεση με βιτριόλι: Η Έφη Κακαράντζουλα κρίθηκε ένοχη

Για απόπειρα ανθρωποκτονίας - 15 χρόνια κάθειρξη προτείνει ο εισαγγελέας

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η Έφη Κακαράντζουλα κρίθηκε ένοχη στη δίκη για την επίθεση με βιτριόλι στην Ιωάννα Παλιοσπύρου
Η Έφη Κακαράντζουλα κρίθηκε ένοχη στη δίκη για την επίθεση με βιτριόλι στην Ιωάννα Παλιοσπύρου © EUROKINISSI/ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ

Στη δίκη για το βιτριόλι η Έφη Κακαράντζουλα κρίθηκε ένοχη για την επίθεση στην Ιωάννα Παλιοσπύρου.

Η Έφη Κακαράντζουλα κρίθηκε ένοχη στη δίκη για το βιτριόλι για την επίθεση στη Ιωάννα Παλιοσπύρου στην Καλλιθέα. Το δικαστήριο ανακοίνωσε την ενοχή της για απόπειρα ανθρωποκτονίας.

Υπενθυμίζεται ότι συνεχίστηκε σήμερα Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2021 στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο, η εκδίκαση της υπόθεσης για την επίθεση με βιτριόλι στην Καλλιθέα, με την αγόρευση του συνήγορου της υπεράσπισης, Σάκη Κεχαγιόγλου.

Την προηγούμενη εβδομάδα ο εισαγγελέας είχε ζητήσει να κηρυχθεί ένοχη για απόπειρα ανθρωποκτονίας η Έφη Κακαράντζουλα, επισημαίνοντας μεταξύ άλλων ότι υπήρξε σχέδιο εξόντωσης της Ιωάννας.

Το δικαστήριο απέρριψε το αίτημα για την αναγνώριση του ελαφρυντικού του πρότερου σύννομου βίου της δράστιδος. Με την ανακοίνωση της απόφασης, συγγενείς και φίλοι της Ιωάννας Παλιοσπύρου ξέσπασαν σε λυγμούς.

Ο εισαγγελέας πρότεινε να καταδικαστεί σε ποινή κάθειρξης 15 έτων για την απόπειρα ανθρωποκτονίας και 6 μήνες για απείθεια. 

Σημειώνεται ότι σχολιάζοντας την πρόταση του εισαγγελέα, η Ιωάννα Παλιοσπύρου είχε πει το δικό της «ευχαριστώ» στη Δικαιοσύνη, καθώς με τον τρόπο που κινείται της δίνει κουράγιο στον ισόβιο «Γολγοθά» της, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.

Δίκη για βιτριόλι - Κανένα ελαφρυντικό στην Έφη Κακαράντζουλα

Όπως έγινε γνωστό, το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο έκανε δεκτή την πρόταση του εισαγγελέα να μην αναγνωριστεί ελαφρυντικο στην κατηγορούμενη

«Η σύννομη ζωή δεν ταυτίζεται με το λευκό ποινικό μητρώο αλλά με τον ουσιαστικό σεβασμό στα προστατευόμενα από το κράτος έννομα αγαθά, ώστε το έγκλημα που έχει τελέσει να είναι η μοναδική παραφωνία» δήλωσε ο εισαγγελέας στη δίκη για την επίθεση με βιτριόλι στην Ιωάννα Παλιοσπύρου.

Και πρόσθεσε πως το αίτημα για αναγνώριση ελαφρυντικού της 36χρονης, είναι αβάσιμο γιατί αποδείχθηκε πως η κατηγορούμενη επί έναν χρόνο παρακολουθούσε την παθούσα και τον 40χρονο, με τον οποίο διατηρούσε περιστασιακή σχέση χωρίς δεσμεύσεις.
 
«Στην απολογία της είπε ότι παρακολουθούσε και την Ιωάννα και τον 40χρονο. Αυτό το γεγονός φανερώνει ουσιαστική εκτροπή, δόλια και υπολογισμένη εκτέλεση του εγκληματικού της σχεδίου για να πραγματοποιήσει τον εκδικητικό της σκοπό, όπως αποδείχτηκε» σημείωσε ακόμη ο εισαγγελέας. Και ξεκαθάρισε για την Έφη Κακαράντζουλα: «Η συμπεριφορά της αυτή δεν συνιστά μεν ποινικώς αξιολογούμενη  συμπεριφορά, αλλά αναιρεί την έννοια του πρότερου σύννομη βίου».

Έφη Κακαράντζουλα - Τι ισχυρίστηκε η υπεράσπιση στη δίκη για την επίθεση με βιτριόλι

Νωρίτερα, ο συνήγορος της Έφης Κακαράντζουλα, κ. Κεχαγιόγλου, επιχείρησε να αποφύγει η δράστις την καταδίκη για απόπειρα ανθρωποκτονίας. Στη σημερινή του αγόρευση ισχυρίστηκε ότι η Έφη, αν ήθελε να σκοτώσει την Ιωάννα, «είχε άλλους 100 τρόπους να το κάνει».

Στο άκουσμα των ισχυρισμών αυτών, ο εισαγγελέας της έδρας πήρε τον λόγο αναφέροντας πως η κατηγορούμενη, είχε αποδεχτεί πριν από την πράξη της ότι ρίχνοντας στο πρόσωπο της Ιωάννας το βιτριόλι αυτή μπορεί να το εισέπνεε, να το κατάπινε, να πήγαινε στον τράχηλο και να πέθαινε. «Ήταν εκδίκηση που έφθανε ακόμη και μέχρι την αποδοχή του θανάτου» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η Ιωάννα Παλιοσπύρου με την ειδική μάσκα προσέρχεται στη δίκη για την επίθεση με βιτριόλι λίγες ώρες πριν κριθεί ένοχη η Έφη Κακαράντζουλα για απόπειρα ανθρωποκτονίας
Η Ιωάννα Παλιοσπύρου με την ειδική μάσκα προσέρχεται στη δίκη για την επίθεση με βιτριόλι λίγες ώρες πριν κριθεί ένοχη η Έφη Κακαράντζουλα για απόπειρα ανθρωποκτονίας © EUROKINISSI/ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ

Ο συνήγορος της κατηγορούμενης σημείωσε ακόμη ότι δεν θα ζητηθεί να αναγνωριστεί το ελαφρυντικό της ειλικρινούς μεταμέλειας. Οι λόγοι για τους οποίους έγινε αυτό είναι επειδή με την αναγνώριση της ειλικρινούς μεταμέλειας θα ζητηθούν από τον νόμο πράξεις που να καταδεικνύουν την προσπάθεια της να άρει τις συνέπειες των πράξεων της, όπως η οικονομική ενίσχυση στην Ιωάννα Παλιοσπύρου. Αυτό σύμφωνα με τον ίδιο, δεν καθίσταται εφικτό καθώς τόσο η ίδια η κατηγορούμενη όσο και η οικογένειά της δεν έχουν την οικονομική επάρκεια.

Ένοχη για απόπειρα ανθρωποκτονίας η Έφη Κακαράντζουλα στη δίκη για την επίθεση με βιτριόλι στην Ιωάννα Παλιοσπύρου
Ένοχη για απόπειρα ανθρωποκτονίας η Έφη Κακαράντζουλα στη δίκη για την επίθεση με βιτριόλι στην Ιωάννα Παλιοσπύρου © EUROKINISSI/ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ

Η υπόθεση για την επίθεση με βιτριόλι στην Ιωάννα από την Έφη Κακαράντζουλα είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο, με το ενδιαφέρον για τη δίκη να είναι μεγάλο.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ