Ελλαδα

Πέραμα: Άμεσο πειθαρχικό έλεγχο ζήτησε ο Τάκης Θεοδωρικάκος

Στον εισαγγελέα οι 7 αστυνομικοί που συνελήφθησαν μετά την καταδίωξη

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Πέραμα: Αιματηρή καταδίωξη με έναν νεκρό, όταν αστυνομικοί άνοιξαν πυρ
Πέραμα: Αιματηρή καταδίωξη με έναν νεκρό, όταν αστυνομικοί άνοιξαν πυρ © EUROKINISSI/ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ

Για την καταδίωξη στο Πέραμα ο Τάκης Θεοδωρικάκος ζήτησε να προχωρήσει κατεπειγόντως πειθαρχικός έλεγχος για τον τρόπο που κινήθηκαν οι αστυνομικοί.

Να προχωρήσει κατεπειγόντως πειθαρχικός έλεγχος για την καταδίωξη στο Πέραμα με τον ένα νεκρό, ζήτησε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος. Παράλληλα, έδωσε εντολή να γίνει αξιολόγηση των αστυνομικών που συνελήφθησαν για ανθρωποκτονία.

Ειδικότερα, ο κ. Θεοδωρικάκος με παρέμβασή του ζήτησε από τον αρχηγό της ΕΛΑΣ να προχωρήσει άμεσα ο πειθαρχικός έλεγχος, με ταυτόχρονη πλήρη επιχειρησιακή αξιολόγηση του τρόπου με τον οποίο έδρασαν οι αστυνομικοί στην καταδίωξη στο Πέραμα.

Όπως έγινε γνωστό, η επιχειρησιακή αξιολόγηση θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέσα στις επόμενες 5 ημέρες.

Το χρονικό της καταδίωξης στο Πέραμα με τον ένα νεκρό και τους επτά τραυματίες

 Όλα ξεκίνησαν όταν αστυνομικοί έκαναν σήμα σε οδηγό λευκού αυτοκινήτου να σταματήσει για έλεγχο στη λεωφόρο Θηβών, στο ύψος του Ρέντη. Ο οδηγός αναπτύσσει ταχύτητα και εξαφανίζεται.

Η ομάδα ΔΙΑΣ εντοπίζει ξανά το κλεμμένο όχημα στο Αιγάλεω. Η καταδίωξη κατέληξε στο Πέραμα. Στην οδό Φρίξου το αυτοκίνητο εγκλωβίζεται από λεωφορείο που κατεβαίνει τον δρόμο. Ο οδηγός κάνει όπισθεν και αρχίζει να εμβολίζει τις μηχανές της ΔΙΑΣ.

Οι αστυνομικοί ανοίγουν πυρ και σκοτώνουν τον 20χρονο οδηγό, τραυματίζοντας τον 16χρονο συνεπιβάτη. Ο τρίτος επιβάτης του αυτοκινήτου κατάφερε να διαφύγει και αναζητείται.

Καταδίωξη στο Πέραμα: Video από το μέρος της συμπλοκής | Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Καταδίωξη στο Πέραμα - Στον εισαγγελέα οι 7 συλληφθέντες - Κατηγορούνται για ανθρωποκτονία

Στην εισαγγελία Πειραιά οδηγήθηκαν σήμερα Σάββατο 23 Οκτωβρίου 2021, το απόγευμα, οι 7 αστυνομικοί που συνελήφθησαν στο πλαίσιο του αυτοφώρου με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο.

Οι συλληφθέντες συμμετείχαν στην αιματηρή καταδίωξη στο Πέραμα, που είχε ως αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό ενός 20χρονου οδηγού κλεμμένου αυτοκινήτου. Πρόκειται για έξι αστυφύλακες και εναν αξιωματικό (υπαστυνόμος). Όλοι τους υπηρετούν στην ομάδα ΔΙΑΣ Δυτικής Αττικής.

Καταδίωξη στο Πέραμα: Τρύπα από σφαίρα στο λευκό αυτοκίνητο
Πέραμα: Ο δρόμος όπου έπεσε νεκρός ο 20χρονος οδηγός Ρομά του κλεμμένου αυτοκινήτου κατά τη διάρκεια της καταδίωξης

Όπως μετέδωσε το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η διαδικασία αυτή είναι η προβλεπόμενη σε κάθε περίπτωση που υπάρχει νεκρός από αστυνομικά πυρά.

Ένας νεκρός και οκτώ τραυματίες από τη νυχτερινή καταδίωξη στο Πέραμα - Έπεσαν 35 πυροβολισμοί

Δεκάδες κάλυκες στο Πέραμα - Η καταδίωξη με τον έναν νεκρό και οι διάλογοι με το κέντρο

Όπως έγινε γνωστό, στο σημείο που έπεσε νεκρός ο 20χρονος Ρομά που οδηγούσε το κλεμμένο αυτοκίνητο και ήταν σεσημασμένος για ληστείες, βρέθηκαν 30 κάλυκες.

Στη δημοσιότητα δόθηκαν οι διάλογοι που είχαν οι αστυνομικοί, οι οποίοι συμμετείχαν στην καταδίωξη στο Πέραμα, με το Κέντρο της Αστυνομίας.

- Συνάδελφοι είναι όλοι καλά;

- Έχουν τραυματιστεί δύο δράστες.

- Είναι όλοι καλά;

- Δεν έχουμε δικό μας;

- Είστε όλοι καλά;

- Κέντρο, έχει παρασύρει πέντε υπηρεσιακά δίκυκλα, δεν υπάρχει τραυματίας συνάδελφος. Αναγκαστήκαμε να ενεργήσουμε Ε23 (πυροβολισμούς), γιατί κινούνταν θανατηφόρα εναντίον των συναδέλφων.

- Μίλα μου, μίλα μου.

- Έχει τραυματιστεί.

- Κέντρο, έχουν τραυματιστεί οι δράστες, έχουμε πέντε μηχανές σε παράσυρση, σύντομα στείλτε ασθενοφόρο.

- Ε, μίλα, μίλα!

- Πάρε ανάσα, πάρε ανάσα...

Το έργο της προανάκρισης για την καταδίωξη στο Πέραμα με τον έναν νεκρό βρίσκεται σε εξέλιξη, την ώρα που τον γύρο του διαδικτύου κάνουν τα βίντεο στα οποία ακούγονται οι πολλαπλοί πυροβολισμοί από τους αστυνομικούς.

Καταδίωξη στο Πέραμα: Συνελήφθησαν 7 αστυνομικοί για ανθρωποκτονία | Ειδήσεις | 23/10/2021
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ