Ελλαδα

Ρεύμα: Τετραψήφιος αριθμός SOS για άμεση επανασύνδεση

Τι ανακοίνωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος Κώστας Σκρέκας

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Δημιουργείται τετραψήφιος αριθμός SOS για την επανασύνδεσης ρεύματος σε ευάλωτα νοικοκυριά, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος Κώστας Σκρέκας.

Τη δημιουργία τετραψήφιου αριθμού SOS - ενεργειακής αλληλεγγύης για την επανασύνδεση στο δίκτυο ηλεκτροδότησης, ώστε κανένα ευάλωτο νοικοκυριό να μη μείνει χωρίς θέρμανση τις πολύ κρύες ημέρες του χειμώνα, ανακοίνωσε ο Κώστας Σκρέκας.

Σε δηλώσεις του στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, σήμερα Σάββατο 23 Οκτωβρίου 2021, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας τόνισε ότι τα νοικοκυριά θα καλούν τον αριθμό και άμεσα θα κινητοποιείται η διαδικασία για το ηλεκτρικό ρεύμα.

Ειδικότερα, το αίτημα θα μεταφέρεται στον οικείο δήμο, στις τριμερείς επιτροπές αξιολόγησης και θα προστρέχουν τις αμέσως επόμενες ώρες να επανασυνδέσουν «αυτούς οι οποίοι έχουν απόλυτη αδυναμία να πληρώσουν τον λογαριασμό της ενέργειας, είτε είναι ρεύμα είτε είναι φυσικό αέριο»

Ο κ. Σκρέκας είπε ότι θα καλύπτεται το κόστος επανασύνδεσης, αλλά και το κόστος του ηλεκτρικού ρεύματος που θα δαπανήσουν τους επόμενους μήνες για να θερμαίνουν το σπίτι τους.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις