Ελλαδα

Θεσσαλονίκη: Επεισόδια με μολότοφ δίπλα στο ΑΠΘ (εικόνες, βίντεο)

Κουκουλοφόροι επιτέθηκαν στη διμοιρία έξω από το τουρκικό προξενείο

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Στη Θεσσαλονίκη σημειώθηκαν επεισόδια με μολότοφ και χημικά δίπλα στο ΑΠΘ, όταν κουκουλοφόροι επιτέθηκαν σε διμοιρία που βρίσκεται δίπλα στο τουρκικό προξενείο.

Σε πεδίο μάχης μετατράπηκε ο χώρος έξω από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), καθώς σημειώθηκαν επεισόδια. Όλα ξεκίνησαν τα ξημερώματα του Σαββάτου 23 Οκτωβρίου 2021, λίγο μετά τη 01.00 τα ξημερώματα.

Περίπου 100 κουκουλοφόροι βγήκαν από το ΑΠΘ και μέσω της οδού Χατζηανδρέου έριξαν 20 βόμβες μολότοφ στη διμοιρία των ΜΑΤ που φρουρεί το τουρκικό προξενείο. Ακολούθησε πετροπόλεμος. Αστυνομικοί έκαναν χρήση χημικών. 

Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων στη Θεσσαλονίκη, στήθηκαν οδοφράγματα και πυρπολήθηκαν κάδοι απορριμμάτων. Αυτοκίνητα στην οδό Αγίου Δημητρίου και την οδό Εθνικής Αμύνης υπέστησαν υλικές ζημιές.

Πέντε προσαγωγές για τα επεισόδια στο ΑΠΘ - Τα βίντεο με τις συγκρούσεις στη Θεσσαλονίκη

Αστυνομικές δυνάμεις προσήγαγαν τουλάχιστον πέντε υπόπτους για συμμετοχή στα επεισόδια στη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με δημοσίευμα στο thestival.gr, ορισμένοι από τους κουκουλοφόρους χρησιμοποίησαν σφεντόνες και εκτοξευτήρες φωτοβολίδων κατά των αστυνομικών.

Στη δημοσιότητα δόθηκαν βίντεο από τα επεισόδια έξω από το ΑΠΘ ανάμεσα σε κουκουλοφόρους που πέταξαν βόμβες μολότοφ και δυνάμεις των ΜΑΤ, οι οποίες έκαναν χρήση δακρυγόνων.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις