Ελλαδα

Black Friday 2021: Πότε πέφτει φέτος - Οι οδηγίες σε καταναλωτές

Τι πρέπει να προσέξουν

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Το Black Friday 2021, με τις μεγάλες προσφορές σε καταναλωτές, πέφτει στις 29 Νοεμβρίου και αυτοί είναι οι 5 βασικοί κανόνες για τις αγορές.

Όπως κάθε χρόνο, εδώ και αρκετό καιρό, έτσι και φέτος, η Black Friday αναμένεται να αναθερμάνει το αγοραστικό ενδιαφέρον των καταναλωτών. Όπως έγινε γνωστό, η φετινή Black Friday 2021 πέφτει στις 26 Νοεμβρίου 2021.

Τις επόμενες εβδομάδες αναμένεται να ξεκινήσουν και οι πρώτες διαφημιστικές καμπάνιες με τις προσφορές που θα κάνουν τα καταστήματα τη συγκεκριμένη ημέρα.

Τι προσέχουμε στη Black Friday 2021 - Οι 5 βασικοί κανόνες για τους καταναλωτές

Σε παλαιότερη ανακοίνωσή της η Ένωση Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδος είχε παρουσιάσει τους 5 κανόνες, που διασφαλίζουν ότι οι καταναλωτές θα αποφύγουν τις «κακοτοπιές» στο Black Friday και δεν θα πέσουν θύματα «προσφορών». Συγκεκριμένα, καλούνται:

  • Να κάνουν έρευνα αγοράς και να ελέγχουν όχι μόνο την τιμή (αρχική και νέα) αλλά και την ποιότητα των προϊόντων. Επίσης, να αναζητούν στο διαδίκτυο την τιμή του προϊόντος που πρόκειται να επιλέξουν, βάσει κωδικού ή αριθμού μοντέλου, ώστε να είναι βέβαιοι ότι η τιμή που έχουν εντοπίσει είναι η πιο συμφέρουσα.
  • Να οριοθετήσουν τις ανάγκες τους και να προγραμματίσουν με λίστα τις αγορές που πρόκειται να κάνουν, οι οποίες θα συμβαδίζουν με τον προσωπικό ή οικογενειακό τους προϋπολογισμό, αποφεύγοντας αλόγιστες δαπάνες.
  • Να ενημερωθούν για τις λεπτομέρειες και τους όρους της συναλλαγής τους όταν αγοράζουν προϊόντα με δόσεις. Ιδίως για αγορές με πιστωτική κάρτα, να είναι πάντα ενημερωμένοι για τους όρους και τις προϋποθέσεις της συγκεκριμένης αγοράς.
  • Τα προϊόντα πρέπει να φέρουν την αρχική τιμή και την τιμή προσφοράς (όχι το ποσοστό έκπτωσης). Προσοχή! Στις προσφορές συχνά αναγράφεται ότι δεν γίνονται αλλαγές, γι' αυτό εάν μετανιώσετε, δεν έχετε τη δυνατότητα αλλαγής.
  • Να ζητούν πάντα την απόδειξη για τα προϊόντα που έχουν αγοράσει. Σε περίπτωση που το προϊόν είναι ελαττωματικό και θελήσουν να το επιστρέψουν ή να το αλλάξουν, η επίδειξη της απόδειξης είναι απαραίτητη.

Στη Black Friday 2021 οι καταναλωτές καλούνται να είναι προσεκτικοί με τις προσφορές και να έχουν μαζί τους λίστα με τις αγορές που πρόκειται να κάνουν στα καταστήματα © EUROKINISSI/ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ

Οι καταναλωτές, πάντως, περιμένουν το Black Friday 2021, ευελπιστώντας να επωφεληθούν από κάποια μεγάλη προσφορά σε προϊόντα που ενδιαφέρονται να αγοράσουν. Υπενθυμίζεται ότι ο καθηγητής γλωσσολογίας Γιώργος Μπαμπινιώτης είχε σχολιάσει το Black Friday, με την τοποθέτησή του να γίνεται viral.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις