Ελλαδα

Νάουσα: Πώς κόλλησε σχεδόν ολόκληρο χωριό από ένα γάμο

Τουλάχιστον 100 κρούσματα

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Η Επισκοπή χωριό στον δήμο Νάουσας καταγράφει πολλά κρούσματα κορωνοιού λόγω ενός γάμου.

H Επισκοπή, χωριό στο δήμο Νάουσας έχει πληγεί από τον κορωνοϊό με τουλάχιστόν 100 άτομα έχουν βρεθεί θετικά, γεγονός που αποδίδεται σε γάμο που έγινε την περασμένη Κυριακή 10 Οκτωβρίου σε εκκλησία της περιοχής. 

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Voria.gr, τις ημέρες πριν από το γάμο στήθηκαν γλέντια με χορούς και τη συμμετοχή κόσμου χωρίς να τηρούνται τα απαραίτητα μέτρα. Αποτέλεσμα ήταν τα κρούσματα στο συγκεκριμένο χωριό να εκτοξευθούν, ενώ υπήρξε μεγάλη διασπορά καθώς στα γλέντια του γάμου συμμετείχαν και κάτοικοι γειτονικών χωριών αλλά και από τη Νάουσα.  Σημειώνεται ότι η Επισκοπή και τα γύρω χωριά αριθμούν κάτι λιγότερο από δύο χιλιάδες μόνιμους κατοίκους.

Βάσει πληροφοριών της Voria.gr, τα ενεργά κρούσματα στον δήμο Νάουσας, εκτινάχθηκαν, σχεδόν μέσα σε μια εβδομάδα και από τα 170 που ήταν την περασμένη Δευτέρα 11 Οκτωβρίου, ξεπέρασαν τα 350 την Δευτέρα. Μάλιστα τα 100 από αυτά είναι στο συγκεκριμένο χωριό.

Ο δήμος έχει τεθεί σε κόκκινο συναγερμό με τον δήμαρχο Νάουσας Νίκο Καρανικόλα να σημειώνει να δηλώνει ότι υπάρχει πολύ μεγάλο ιικό φορτίο, με τον ίδιο να έχει ξεκινήσει σειρά επαφών τόσο με υγειονομικούς φορείς προκειμένου να υπάρχουν διαθέσιμες κλίνες στο νοσοκομείο της Νάουσας για περιστατικά κορωνοϊού όσο και με την αστυνομία προκειμένου να εντατικοποιηθούν οι έλεγχοι. Σημειώνεται ότι το επίπεδο εμβολιαστικής κάλυψης ο δήμος Νάουσας βρίσκεται περίπου στο 50% ενώ λίγο χαμηλότερο είναι το ποσοστό στα χωριά που απαρτίζουν τον  δήμο.


Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ