- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
Έξαρση σεισμών - Λέκκας: Δεν αποκλείεται η ενεργοποίηση ρηγμάτων
Aνησυχία για την έντονη σεισμική δραστηριότητα το τελευταίο διάστημα
Λέκκας για έξαρση σεισμών στην Ελλάδα: Δεν αποκλείεται η ενεργοποίηση ρηγμάτων.
Την ανησυχία του για την έντονη σεισμική δραστηριότητα που παρατηρείται το τελευταίο διάστημα στη χώρα μας εξέφρασε, μεταξύ άλλων, ο καθηγητής Δυναμικής Τεκτονικής Εφαρμοσμένης Γεωλογίας και Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών του ΕΚΠΑ και Πρόεδρος στον Οργανισμό Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας, Ευθύμιος Λέκκας.
Μιλώντας στον ΣΚΑΪ 100,3, ο κ. Λέκκας τόνισε, αναφερόμενος στον σεισμό 6,1 Ρίχτερ στην Κάρπαθο, πως «έχει να κάνει με μια σεισμική δόνηση που είναι σε μεγάλο βάθος και δεν είναι στο τόξο πάνω στο ελληνικό αλλά στην προχώρα», σημειώνοντας πως «είμαστε μακριά από τις δονήσεις σε Αρκαλοχώρι και Ζάκρο».
Οπως εξήγησε όμως, αυτό που φαίνεται, είναι ότι «είμαστε σε έξαρση στην Ανατολική Μεσόγειο από μεγάλους σεισμούς. Αυτό δεν μας ανησυχεί αλλά μας προβληματίζει και μας επιβάλλει να παρατηρήσουμε την εν λόγω δραστηριότητα».
Σεισμοί - Λέκκας: Μπορεί να ενεργοποιηθούν κι άλλα ρήγματα;
Ερωτηθείς για το αν η πρόσφατη σεισμική δραστηριότητα μπορεί να ενεργοποιήσει ρήγματα, ο κ. Λέκκας τόνισε πως «παρατηρούμε το φαινόμενο καθώς μπορεί να ενεργοποιηθούν κι άλλα ρήγματα αλλά δεν μπορούμε να προσδιορίσουμε την περιοχή».
Πάντως, τόνισε ότι είναι σε επιφυλακή ο Οργανισμός Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας καθώς και η Πολιτική Προστασία εξαιτίας της αυξανόμενης σεισμικής δραστηριότητας που παρατηρείται το τελευταίο διάστημα στη Μεσόγειο.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Ο καιρός των επόμενων ημερών
Ο χάρτης που δείχνει τους κεντρικούς οδικούς άξονες που αντιμετωπίζουν προβλήματα
Άρπαξαν ένα ζευγάρι παπούτσια
Πώς ονομαζόταν το πρώτο ελληνικής κατασκευής τρόλεϊ;
Τι πρέπει να γνωρίζουν οι δικαιούχοι
Μικρή πτώση θερμοκρασίας - Αναλυτική πρόγνωση από το meteo και την ΕΜΥ
Πρόκειται για πολύ δύσκολη μεταφορά διότι απαιτείται ειδικός εξοπλισμός
Η αστυνομία προχώρησε σε μία προσαγωγή υπόπτου
Όπως εξηγεί, ένιωσε την ανάγκη να μιλήσει ανοιχτά
Το συγκεκριμένο τμήμα είχε διακοπεί από τις 11 το πρωί
Ξεκίνησε έρευνα για τις συνθήκες του συμβάντος
Νέος νόμος φέρνει ψηφιακό σύστημα καταγραφής παραβάσεων - Στόχος η πρόληψη τροχαίων
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.