Ελλαδα

Αναίρεση της απόφασης αποφυλάκισης Πατέλη εξετάζει ο Άρειος Πάγος

Τι ζήτησε ο εισαγγελέας

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Μπλόκο από τον Αρειο Πάγο στην αποφυλάκιση Πατέλη -Τι ζήτησε ο εισαγγελέας
Άρειος Πάγος © EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ

Την παρέμβαση του Αρείου Πάγου προκάλεσε η απόφαση αποφυλάκισης του Γιώργου Πατέλη, στελέχους της Χρυσής Αυγή με εμπλοκή στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

Την αναίρεση της απόφασης αποφυλάκισης για τον πυρηνάρχη Νίκαιας της Χρυσής Αυγής Γιώργο Πατέλη εξετάζει ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Βασίλης Πλιώτας.

Ο ανώτατος εισαγγελικός λειτουργός ζήτησε την απόφαση του δικαστηρίου, προκειμένου να μελετήσει αν θα πρέπει να ασκηθεί αναίρεση. Το Πενταμελές Εφετείο Αναστολών, υιοθετώντας την εισαγγελική πρόταση, έκανε χτες δεκτή, κατά πλειοψηφία, την αίτηση αποφυλάκισης του Γιώργου Πατέλη, προκαλώντας την έντονη αντίδραση της οικογένειας του Παύλου Φύσσα.

Ο καταδικασθείς σε κάθειρξη 10 ετών και δύο μηνών για συνέργεια στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση ζήτησε να αποφυλακιστεί υποστηρίζοντας ότι το 15 χρόνων παιδί του αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα. Το δικαστήριο έκανε δεκτό το αίτημά του κατά πλειοψηφία, ενώ και ο εισαγγελέας της έδρας τάχθηκε υπέρ της αποφυλάκισης του πυρηνάρχη Νίκαιας, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «δεν υπάρχει σοβαρά μεγάλη πιθανότητα τέλεσης νέας πράξης καθώς το συγκεκεκριμένο αδίκημα τελέστηκε για συγκεκριμένους λόγους εν όψει συγκεκριμένων συνθηκών».

Έτσι ο Γιώργος Πατέλης κατέληξε να αποφυλακίζεται από τις φυλακές Δομοκού, όπου παρέμεινε για έναν χρόνο, με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισης μία φορά το μήνα σε αστυνομικό τμήμα. O Πατέλης, υπήρξε πυρήναρχης στην οργάνωση της χρυσής Αυγής στη Νίκαια και είχε διαδραματίσει ρόλο στα γεγονότα που οδήγησαν στη δολοφονία Φύσσα τον Σεπτέμβριο του 2013.


Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

 

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ