Ελλαδα

Κακοκαιρία «Μπάλλος»: Σαρώνει τη Βόρεια Ελλάδα- Δύσκολη νύχτα

Έκλεισαν Εγνατία και Θεσσαλονίκης - Καβάλας με εγκλωβισμένους οδηγούς

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
δρόμος Θεσσαλονίκης – Περαίας-Κακοκαιρία Μπάλλος
Η κακοκαιρία Μπάλλος χτυπά τη Βόρεια Ελλάδα ©GRTimes

Σημαντικά προβλήματα έχει δημιουργήσει η έντονη βροχόπτωση στους δρόμους στη Θεσσαλονίκη και στην Κεντρική Μακεδονία λόγω της κακοκαιρίας «Μπάλλος».

Δύσκολες είναι οι ώρες για την Βόρεια Ελλάδα, καθώς η κακοκαιρία «Μπάλλος» δείχνει τα «δόντια της», προκαλώντας δεκάδες προβλήματα. Οι κάτοικοι μάλιστα της Χαλκιδικής και άλλων περιοχών έλαβαν στα κινητά τους τηλέφωνα μήνυμα από το 112. Το μήνυμα από το 112 ενημερώνει για ακραία καιρικά φαινόμενα και εστάλη σήμερα Παρασκευή 15 Οκτωβρίου 2021, το απόγευμα.

Την ίδια ώρα στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας η πυροσβεστική έχει πολλές κλήσεις, εκ των οποίων, 26 για αντλήσεις υδάτων από σπίτια και 4 για μεταφορές ατόμων, στην περιοχή Ζαγκλιβέρι του δήμου Λαγκαδά Θεσσαλονίκης, μετά από υπερχείλιση ρέματος.

Υπερχείλισε το ποτάμι στο Ζαγκλιβέρι

Σύμφωνα με όσα είπε ο δήμαρχος Βόλβης, Διαμαντής Λιάμας στο GRTimes, «η κυκλοφορία στο σημείο λίγο πριν τη Μικρή Βόλβη έχει διακοπεί, ενώ υπάρχουν πληροφορίες και για εγκλωβισμένους οδηγούς». Το πρόβλημα, όπως είπε ο δήμαρχος, «οφείλεται στους μεγάλους όγκους νερού που κατεβαίνουν από τον ορεινό όγκο Κερδυλλίων και έχουν δημιουργήσει χειμάρρους». Στο σημείο έχει μεταβεί η Τροχαία.

Η Εγνατία Οδος είναι κλειστή στο 378ο χλμ. λόγω υπερχείλισης ρέματος, καθώς το οδόστρωμα γέμισε με φθαρτά υλικά. Κλειστή είναι και η επαρχιακή οδός Περέας - Θεσσαλονίκης, εξαιτίας υπερχείλισης άλλου ρέματος. Και στις δύο περιπτώσεις συνεργεία Πολιτικής Προστασίας επιχειρούν για τη εκτροπή της ροής του νερού. Στην Περέα η Πυροσβεστική απεγκλώβισε από δύο εργαζόμενους όταν πλημμύρισε το υπόγειο εταιρείας καθαρισμού χαλιών.

Κακοκαιρία Μπάλλος : Έκλεισε η Εγνατία Οδός στη Ρεντίνα

Ποιοι δρόμοι έχουν κλείσει

Σε πέντε σημεία του οδικού δικτύου έχει διακοπεί η κυκλοφορία στη Θεσσαλονίκη, εξαιτίας της κακοκαιρίας. Σύμφωνα με την αστυνομία, έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στα εξής οδικά σημεία:

-στο 90ο χλμ. Εθνικής οδού Θεσσαλονίκης-Καβάλας στο ρεύμα προς Θεσσαλονίκη
-στο 14ο χλμ επαρχιακής οδού Ρεντίνας-Λαγκαδά δήμου Βόλβης
-στην επαρχιακή οδό Λαγκαδά-Βόλβης, ύψος Ευαγγελισμού δήμου Βόλβης
-στο 380 χλμ Εγνατίας Οδού, ρεύμα προς Θεσσαλονίκη
-στην Επ. Οδό Θεσσαλονίκης-Μηχανιώνας, από τον κόμβο Αεροδρομίου έως τον κόμβο Ρυσίου.

Διακοπή κυκλοφορίας στο δρόμο Θεσσαλονίκης -Περαίας -GrTimes

Δ. Θέρμης: Δεν αντέχει ο ποταμός Ανθεμούντας -Φράκαρε και υπερχείλισε

Τους λόγους για τους οποίους διακόπηκε η κυκλοφορία στα δύο ρεύματα της οδού Θεσσαλονίκης – Περαίας, μετά από υπερχείλιση του ποταμού Ανθεμούντα, εξήγησε ο δήμαρχος Θέρμης, Θεόδωρος Παπαδόπουλος μιλώντας στο GRTimes. O δήμαρχος έκανε λόγο για μεγάλους όγκους φερτών υλικών και κολώνων της ΔΕΗ, οι οποίες φράκαραν τη ροή του ποταμού Ανθεμούντα δημιουργώντας πολλά προβλήματα.

Μαζεύτηκαν φερτά υλικά και κολώνες της ΔΕΗ, πολλές κολώνες της ΔΕΗ, με αποτέλεσμα να υπερχειλίσει το ρέμα προς την περιοχή των Φαρμακέικων. Ο Ανθεμούντας είναι μεγάλο ποτάμι που ξεκινάει από τη Βάβδο της Χαλκιδικής, και φτάνει μέχρι τη θάλασσα. Το πρόβλημα υπάρχει και στη πορεία του Ανθεμούντα, το οποίο έφτασε στα όριά του με αποτέλεσμα σε κάποια σημεία να υπερχειλίσει. «Εκεί με τον μηχανισμό του δήμου, προλάβαμε κάποια προβλήματα, εκεί δηλαδή που είχαμε ιρλανδικές διαβάσεις, δεν έχουμε δηλαδή μεγάλες ζημιές» τόνισε αρχικά ο Θ. Παπαδόπουλος.

Ο δήμαρχος Θέρμης για τις ζημιές από την πλημμύρα

Από την κακοκαιρία «Μπάλλος» που πλήττει την Ελλάδα, δεν γλίτωσαν ούτε οι εγκαταστάσεις του Άρη.  Συγκεκριμένα η έντονη βροχόπτωση στη Θεσσαλονίκη προκάλεσε μεγάλες ζημιές στο βοηθητικό κέντρο του Άρη στο Ρύσιο. Το ρέμα που βρίσκεται πίσω από το πάρκινγκ και στα γύρω οικόπεδα, υπερχείλισε με αποτέλεσμα να μπαίνουν τα νερά μέσα στα αποδυτήρια και σε όλους τους χώρους. 

 

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ