Ελλαδα

Δημοσκόπηση Marc: Τι ψηφίζουν οι ανεμβολίαστοι

Σκέφτονται τελικά να κάνουν το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού;

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Δημοσκόπηση Marc: Τι ψηφίζουν οι ανεμβολίαστοι - Το 18,9% λέει ΣΥΡΙΖΑ, 18,7 Βελόπουλο, 12,2 ΝΔ

Το δεύτερο μέρος της δημοσκόπησης της Marc μεταδόθηκε από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, με τους πολίτες να αξιολογούν την αντιμετώπιση της πανδημίας από την κυβέρνηση και να απαντούν εάν θέλουν να γίνουν παρελάσεις.

Στη δημοσκόπηση παράλληλα παρουσιάζονται στοιχεία που αποκαλύπτουν τι ψηφίζουν οι ανεμβολίαστοι και πόσοι από αυτούς σκέφτονται να κάνουν τελικά το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού.

Η πλειονότητα των ανεμβολίαστων δηλώνει ότι δεν θα κάνει το εμβόλιο, ενώ το 26% εξ αυτών ότι προγραμματίζει ή σκέφτεται να το κάνει.

Υπέρ της διεξαγωγής των παρελάσεων της 28ης Οκτωβρίου τάσσονται οι περισσότεροι εκ των ερωτηθέντων της δημοσκόπησης. Το 57,4% θεωρεί «σωστή και μάλλον σωστή» τη σχετική απόφαση, ενώ το 37,7% απαντά ότι είναι «λάθος και μάλλον λάθος».

Ενδιαφέρον παρουσιάζει και το ακόλουθο εύρημα, καθώς την απόφαση επιδοκιμάζει το 53,2% των εμβολιασμένων και το 80,7% των ανεμβολίαστων. Αντίστοιχα, οι αρνητικές γνώμες είναι στο 41,9% και στο 15,1%.

Δημοσκόπηση Marc: Τι ψηφίζουν οι ανεμβολίαστοι

Σε ερώτηση για το τι ψηφίζουν οι ανεμβολίαστοι, το 18,9% λέει ΣΥΡΙΖΑ, ενώ ακολουθεί η Ελληνική Λύση με 18,6%. Το 12,2% απαντά ΝΔ, 3,7% ΜέΡΑ 25, 3,5% ΚΚΕ, ενώ μόλις 1,8% ανήκει στο ΚΙΝΑΛ.

Σημειώνεται ότι θετικά αξιολογεί την κυβέρνηση το 52% σχετικά με την αντιμετώπιση της πανδημίας, ενώ το 46,6% την κρίνει αρνητικά.

Σε ερώτηση για το ποιες χώρες θεωρούν πιο φιλικές προς την Ελλάδα, οι ερωτηθέντες απάντησαν τη Γαλλία, που συγκεντρώνει 70,2%. Ακολουθούν οι ΗΠΑ με 35,9%, η Ρωσία με 19%, η Σαουδική Αραβία με 14,2%, η Κίνα με 10,3%, η Μεγάλη Βρετανία με 7,6% και η Γερμανία με 4%.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις