Ελλαδα

Ένταση στο αντιφασιστικό συλλαλητήριο στην Ομόνοια

Σε εξέλιξη οι πορείες στο κέντρο της Αθήνας

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Αντιφασιστικό συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας: Ένταση μεταξύ διαδηλωτών και ΜΑΤ - Πληροφορίες κάνουν λόγο για χρήση χημικών σε Αιόλου και Σταδίου
ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΚΑΙ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ | ΦΩΤΟ: ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ / EUROKINISSI

Αντιφασιστικό συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας: Ένταση μεταξύ διαδηλωτών και ΜΑΤ - Πληροφορίες κάνουν λόγο για χρήση χημικών σε Αιόλου και Σταδίου

Σε εξέλιξη βρίσκεται το αντιφασιστικό συλλαλητήριο στην Ομόνοια, όπου νωρίτερα σημειώθηκε ένταση.

Mέλη της ΚΕΕΡΦΑ, η ΑΔΕΔΥ, φοιτητικοί σύλλογοι, κοινότητες μεταναστών, πρόσφυγες από τα στρατόπεδα, άνθρωποι των Γραμμάτων και των τεχνών, οργανώσεις και κόμματα της Αριστεράς, συγκεντρώθηκαν στην Ομόνοια, ένα χρόνο μετά την καταδίκη των νεοναζί της Χρυσής Αυγής, καταγγέλλοντας την κλιμάκωση της φασιστικής βίας.

Οι νέες διαδηλώσεις έρχονται επίσης μετά τις φασιστικές επιθέσεις στη Θεσσαλονίκη.

Ωστόσο, όπως καταγγέλλεται οι δυνάμεις των ΜΑΤ επιτέθηκαν στους διαδηλωτές, ενώ έγινε και χρήση δακρυγόνων.

Η ένταση σημειώθηκε όταν οι δυνάμεις των ΜΑΤ ζήτησαν από τους διαδηλωτές να περιοριοριστούν σε μία λωρίδα του δρόμου, με τους τελευταίους να αρνούνται.

Την επίθεση των ΜΑΤ κατήγγειλαν φοιτητικοί σύλλογοι και ο Πέτρος Κωνσταντίνου, ο οποίος, ανέφερε χαρακτηριστικά πως «αυτός ήταν ο ρόλος τους στη συγκάλυψη των ταγμάτων εφόδου της Χρυσής Αυγής».

Μεταξύ άλλων μίλησε για ευθύνες του υπουργού Προστασίας του Πολίτη και ξεκαθάρισε πως η διαδήλωση θα συνεχιστεί και θα φτάσει μέχρι το Σύνταγμα.

«Ένα χρόνο µετά την καταδίκη των νεοναζί της Χρυσής Αυγής ως εγκληµατική οργάνωση συνεχίζουµε για να ξηλώσουµε την κληρονοµιά των ταγµάτων εφόδου ξεριζώνοντας από τις γειτονιές και τα σχολεία τα υπολείµµατα τους που προκαλούν.

Και μαζί παλεύουμε για ανοικτά σύνορα για την προσφυγιά, άσυλο και στέγη, να κλείσουν τώρα τα στρατόπεδα του θανάτου», επισημαίνεται στο κάλεσμα της ΚΕΕΡΦΑ.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ