Ελλαδα

Κλειστό το κέντρο της Αθήνας- Αντιφασιστικό συλλαλητήριο

Στην επέτειο του ενός έτους από την καταδίκη της Χρυσής Αυγής

1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Απροσπέλαστο είναι το κέντρο της Αθήνας λόγω της αντιφασιστικής συγκέντρωσης για την πρώτη επέτειο καταδίκης της Χρυσής Αυγής. 

Με κεντρικό σύνθημα «Έξω οι φασίστες από τις γειτονιές μας» αντιφασιστικές συλλογικότητες, οργανώσεις της Αριστεράς και συλλογικότητες του αντιεξουσιαστικού χώρου έχουν συγκεντρωθεί αυτή την ώρα έξω από το Εφετείο, εκεί όπου πέρυσι τέτοια ημέρα ήταν στραμμένα όλα τα βλέμματα για την ανάγνωση της απόφασης που θα έστελνε στη φυλακή την ηγετική ομάδα της  Χρυσής Αυγής.

Όπως δήλωσε η Μάγδα Φύσσα: «Είναι μία ιστορική μέρα σήμερα, όλοι θυμόμαστε την περυσινή, τη μεγάλη αυτή απόφαση, που θα μείνει σε όλους μας στη μνήμη, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι τελειώσαμε. Έχουμε μπροστά μας ένα Εφετείο που είναι πάρα πολύ δύσκολο και αυτό και επίσης ο αγώνας στο δρόμο δεν έχει τελειώσει, το βλέπουμε αυτές τις μέρες με το τι γίνεται. Ο αγώνας συνεχίζεται και τίποτα δεν έχει τελειώσει».

ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΚΑΤΑΔΙΚΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ΩΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ © (ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/ EUROKINISSI)

 

 

ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΚΑΤΑΔΙΚΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ΩΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ © (ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/ EUROKINISSI)

 

Αντιφασιστική συναυλία στην Πλατεία Αγίας Σοφίας στη Θεσσαλονίκη πραγματοποιήθηκε το απόγευμα, με αφορμή τον ένα χρόνο από τη δικαστική καταδίκη της Χρυσής Αυγής.

Στη συναυλία ακούστηκαν αντιφασιστικά, αντιναζιστικά τραγούδια και συνθήματα, ενώ τονίστηκε από ομιλητές η ανάγκη «απομόνωσης των φασιστών και των ναζιστών από τα σχολεία και τις γειτονιές» και «καταδίκης φαινομένων ρατσισμού, νεοναζισμού και φασισμού», καθώς και «εξάλειψης των αιτιών που τα γεννούν».

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
 
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ