Ελλαδα

Γλυκά Νερά: Στο δικαστήριο η οριστική επιμέλεια της μικρής Λυδίας

Πληροφορίες αναφέρουν πως οι γονείς του προφυλακισμένου πιλότου, ενδέχεται να αποσύρουν το αίτημα για την από κοινού επιμέλεια της μικρής

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Έγκλημα στα Γλυκά Νερά (Φωτό Αρχείου)
Έγκλημα στα Γλυκά Νερά (Φωτό Αρχείου) © EUROKINISSI/ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ)

Το ζήτημα της επιμέλειας της Λυδίας, κόρης της Καρολάιν που δολοφονήθηκε από τον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο στο σπίτι τους στα Γλυκά Νερά, θα κρίνει η Δικαιοσύνη.

Για την οριστική επιμέλεια της μικρής Λυδίας αναμένεται να αποφασίσει η Δικαιοσύνη, μετά τη δολοφονία της μητέρας της Καρολάιν, που διέπραξε ο πατέρας της Μπάμπης Αναγνωστόπουλος, εντός της οικίας τους στα Γλυκά Νερά τον περασμένο Ιούνιο.

Η μικρή αυτό το διάστημα ζει με τους γονείς της Κάρολαϊν και πιθανότατα σε εκείνους θα δοθεί και η οριστική επιμέλεια. Ωστόσο, σήμερα η υπόθεση συζητήθηκε στο Πρωτοδικείο και ο δικηγόρος της οικογένειας της 20χρονης κατέθεσε και μια ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη για το παιδί.

Από την πλευρά του συζυγοκτόνου, αυτό που ζητήθηκε είναι να υπάρχει μόνο η επικοινωνία και επέμειναν να παραμείνει η επιμέλεια στην μητέρα της Κάρολαϊν. Η απόφαση θα γίνει γνωστή το επόμενο χρονικό διάστημα.

Η εισαγγελέας ανηλίκων στη διάταξή της έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο γεγονός ότι ο κατηγορούμενος είχε φτάσει να χρησιμοποιήσει ως μέρος της σκηνοθεσίας που είχε στήσει για να συγκαλύψει αρχικά την ενοχή του, ακόμη και το ανήλικο παιδί του. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε η εισαγγελέας ο κατηγορούμενος τοποθέτησε το ανήλικο τέκνο του «επάνω στο άψυχο σώμα της μητέρας του, μέχρι την άφιξη της Αστυνομίας, ως μέρος της σκηνοθεσίας τόπου θανατηφόρας ληστείας, καθιστώντας και αυτό ωσαύτως θύμα εγκλήματος ενδοοικογενειακής βίας».

Η εισαγγελέας με τη διάταξή της είχε κρίνει ως καταλληλότερο το περιβάλλον της για να βρίσκεται η μόλις ενός έτους Λυδία, αυτό της Αλοννήσου, δίπλα στους παππούδες της από την πλευρά της μητέρας της. Σύμφωνα με όσα ανέφερε στη διάταξή της η εισαγγελική λειτουργός, το περιβάλλον στο νησί θα είναι πιο ήρεμο, αφού εξασφαλίζεται και η αναγκαία απόσταση από τον τόπο που θα εξελιχθεί η δίκη του πατέρα της.

Συναινετικό κλίμα μεταξύ των οικογενειών

Στην ΕΡΤ μίλησε σήμερα, Πέμπτη ο δικηγόρος του συζυγοκτόνου, Αλέξανδρος Παπαϊωαννίδης, ο οποίος ανέφερε ότι μεταξύ των δύο οικογενειών υπάρχει επικοινωνία και συναινετικό κλίμα.

Εξάλλου, η οικογένεια του πιλότου έχει μετακομίσει στην Αλόννησο, για να βρίσκονται κοντά στη μικρή Λυδία, με τη μητέρα της Καρολάιν να μην έχει κάποιο πρόβλημα να επισκέπτονται όσο συχνά θέλουν -ακόμα και παραπάνω από όσα προβλέπει το δικαστήριο- το κοριτσάκι.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο δικηγόρος του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου, επιθυμία του ήταν να μην υπάρξει αντιδικία για το καλό του παιδιού.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ