Ελλαδα

Παρέμβαση Πλιώτα για τα επεισόδια σε Σταυρούπολη και Νέο Ηράκλειο

Έρευνα για εγκληματικές οργανώσεις

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Παρέμβαση Πλιώτα για τα επεισόδια σε Σταυρούπολη και Νέο Ηράκλειο
ΕΠΑΛ Σταυρούπολης © ΑΠΕ-ΜΠΕ/STR

Παρέμβαση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Βασίλειου Πλιώτα, για τα επεισόδια στο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης Θεσσαλονίκης και στο Νέο Ηράκλειο Αττικής.

Την παρέμβαση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Βασίλειου Πλιώτα προκάλεσαν τα πρόσφατα επεισόδια στο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης Θεσσαλονίκης και στο Νέο Ηράκλειο Αττικής. Ο κ. Πλιωτάς, με παραγγελία του στις Εισαγγελίες Εφετών Αθηνών και Θεσσαλονίκης, ζητά να ερευνηθεί το εάν στοιχειοθετούνται βαρύτερα αδικήματα από εκείνα για τα οποία έχουν ήδη ασκηθεί διώξεις, όπως το κακούργημα της εγκληματικής οργάνωσης.

Ήδη σε βάρος των συλληφθέντων έχουν ασκηθεί ποινικές διώξεις σε βαθμό πλημμελήματος και έχουν οδηγηθεί ενώπιον των δικαστικών αρχών.

Στόχος της παρέμβασης του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου είναι η πλήρης διερεύνηση των σοβαρών αυτών υποθέσεων συνολικά και όχι ως μεμονωμένα περιστατικά πριν τελεστούν και άλλα αδικήματα, που ενδεχομένως μπορεί να συνδέονται ακόμα και αφαίρεση ανθρώπινης ζωής.

Eπεισόδια σε Σταυρούπολη και Νέο Ηράκλειο: H παραγγελία του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου

«Διαβιβάζουμε δημοσιεύματα του ηλεκτρονικού Τύπου, με τίτλους:

  1. "Πεδίο μάχης το ΕΠΑΛ Σταυρούπολης: Στο σχολείο επικρατεί ο φόβος – Με μαχαίρια και σιδερογροθιές οι συλληφθέντες", (kathimerini.gr) της 29-9-2021,
  2. "Επεισόδια στη Σταυρούπολη: Όπλα, μαχαίρια και ρόπαλα στα σπίτια των συλληφθέντων" (kathimerini.gr) της 30-9-2021
  3. "Σταυρούπολη - Όλα όσα έγιναν- Επίθεση φασιστών με μολότοφ, ναζιστικοί χαιρετισμοί, εγκλωβισμένοι μαθητές, δύο τραυματίες και τρεις συλλήψεις" (in.gr) της 29-9-2021,
  4. "Eπίθεση κουκουλοφόρων σε αντιφασιστική συγκέντρωση στο Νέο Ηράκλειο" (cnn.gr) της 3-10-2021, και
  5. "Νέο Ηράκλειο – Επίθεση σε μέλη ΚΕΕΡΦΑ: Δίωξη για 4 πλημμελήματα στον 30χρονο" (ethnos.gr) της 4-10-2021,

καθώς και δημοσιευθείσα στον ηλεκτρονικό Tύπο ανακοίνωση-καταγγελία των δικηγόρων Θ. Καμπαγιάννη και Κ. Παπαδάκη, και, παρακαλούμε στα πλαίσια της από το άρθρο 32 ΚΠΔ λειτουργικής σας αρμοδιότητας να αξιολογήσετε τα καταγγελλόμενα με αφορμή και αναφορά και στα σοβαρά επεισόδια που έλαβαν χώρα πρόσφατα στις περιφέρειές σας και να ενεργήσετε κατά την κρίση σας.

Το γεγονός ότι επελήφθησαν ήδη, εγκαίρως, οι αρμόδιες εισαγγελικές αρχές των Πρωτοδικείων Θεσσαλονίκης και Αθηνών και άσκησαν ποινικές διώξεις για περιστατικά θεμελιωτικά πλημμεληματικού χαρακτήρα αξιόποινων πράξεων, δεν σημαίνει ότι δεν καταλείπεται έδαφος και αφορμή για δική σας δικονομική παρέμβαση, εδραζόμενη στις ευρύτερες εξουσίες που σας δίνει ο νόμος από την προαναφερόμενη διάταξη του άρθρου 32 ΚΠΔ, προς το σκοπό ελέγχου και διακρίβωσης τυχόν βαρύτερης ποινικής απαξίας αξιόποινων συμπεριφορών, μη καλυπτόμενων αυτών από τις ήδη ασκηθείσες ποινικές διώξεις.

Σχετικώς να μας ενημερώσετε».

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ