Ελλαδα

Λάρισα: Ένταση έξω από ναό όπου γίνονταν εμβολιασμοί (video)

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις στην περιοχή

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ένταση σε εμβολιασμό στον Άγιο Αχίλλειο της Λάρισας την Κυριακή, συγκέντρωση και αποδοκιμασίες από αντιεμβολιαστές – Η απάντηση του μητροπολίτη Ιερώνυμου
Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΝΑΟΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΑΧΙΛΛΕΙΟΥ ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ | ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ: EUROKINISSI/ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΤΖΕΚΑΣ

Ένταση σε εμβολιασμό στον Άγιο Αχίλλειο της Λάρισας την Κυριακή, συγκέντρωση και αποδοκιμασίες από αντιεμβολιαστές – Η απάντηση του μητροπολίτη Ιερώνυμου

Ένταση επικράτησε νωρίτερα σήμερα έξω από τον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Αγίου Αχιλλείου, όταν κάποιοι αντιεμβολιαστές άρχισαν να αποδοκιμάζουν τους εμβολιασμούς που ξεκίνησαν σήμερα έξω από τους ιερούς ναούς στην Π.Ε. Λάρισας.

Στον αύλειο χώρο της εκκλησίας βρίσκονται από νωρίς το πρωί ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις προκειμένου να αποφευχθούν επεισόδια, καθώς ήταν γνωστό από ημέρες πως μέλη του αντιεμβολιαστικού κινήματος που αντιδρούν στην απόφαση του Μητροπολίτη, θα συγκεντρώνονταν για να διαμαρτυρηθούν.

Εντύπωση προκάλεσε μητέρα με τρία μικρά παιδιά που φώναζε «αίσχος και ντροπή» κατά των εμβολιασμών και απειλούσε ότι θα «διώξει» όσους τον υποστηρίζουν, αναφέρει το onlarissa. «Όχι εμβόλιο έξω από εκκλησία» ήταν μια από τις φράσεις που ακούστηκαν.

Ένταση έξω από τον Άγιο Αχίλλιο για τους εμβολιασμούς

Αντιεμβολιαστες Αγ.Αχιλλιος 2

Η απάντηση στους αντιεμβολιαστές από τον Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου

Για την προσπάθεια στήριξης του εμβολιασμού μίλησε ο Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου, Ιερώνυμος, έξω από τον Ιερό Ναό Αγίου Αχιλλείου όπου πραγματοποιούνταν σήμερα εμβολιασμοί και δε δίστασε να αναφερθεί και στους αντιεμβολιαστές που βρέθηκαν εκεί.

Ο Μητροπολίτης αναφέρθηκε στην προσπάθεια της Εκκλησίας για την υποστήριξη του εμβολιασμού κατά της Covid-19, σημειώνοντας ότι «πρέπει να κατανοήσουν οι άνθρωποι πως το εμβόλιο είναι υγειονομικό ζήτημα, ούτε θεολογικό, ούτε πολιτικό». Τόνισε δε, πως «οι άνθρωποι για το αν θα κάνουν το εμβόλιο θα πρέπει να ρωτήσουν τον γιατρό τους, και όχι τον πολιτικό τους καθοδηγητή».

Μεταξύ άλλων ο κ. Ιερώνυμος αναφέρθηκε στη μικρή ομάδα των ανθρώπων που συγκεντρώθηκε έξω από την εκκλησία για να διαμαρτυρηθούν για τη διαδικασία των εμβολιασμών, λέγοντας ότι «τους ευχαριστούμε γιατί μας προσέφεραν ισχυρή διαφήμιση, κυρίως διότι αποκάλυψαν στους πολλούς ποιοι είναι αυτοί που αντιδρούν και πόσο μπορούμε να τους παίρνουμε σοβαρά υπόψιν».

Ξεκίνησαν σήμερα οι εμβολιασμοί έξω από εκκλησίες στην Π.Ε. Λάρισας

Υπενθυμίζεται πως σήμερα οι εμβολιασμοί για τον ιό Covid-19 πραγματοποιούνται στον προαύλιο χώρο του Μητροπολιτικού Ναού του Αγίου Αχιλλείου στη Λάρισα, από την κινητή μονάδα εμβολιασμού της 5ης ΥΠΕ, με εμβόλιο της Pfizer.

Όπως ανέφερε μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση της η Ιερά Μητρόπολη Λαρίσης και Τυρνάβου: «Η Iερά Μητρόπολη εκφράζει τις θερμές της ευχαριστίες στην 5η υγειονομική Περιφέρεια, την Περιφέρεια Θεσσαλίας και τον Δήμο Λαρισαίων για την υποδειγματική συνεργασία και την απόλυτη προσήλωσή τους στην επίτευξη τού σκοπού, που δεν είναι άλλος από την αποτροπή επιπλέον απωλειών συνανθρώπων μας από τον φονικό ιό Covid-19».

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ