Ελλαδα

Επίθεση με βιτριόλι: «Προκλητική και αμετανόητη η δράστιδα»

«Το μόνο που έχει πει η κατηγορούμενη είναι ότι ναι, παραδέχομαι την πράξη».

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Στην προκλητική και αμετανόητη συμπεριφορά της καθ΄ ομολογία δράστιδος της επίθεσης με το βιτριόλι αναφέρθηκαν οι συνήγοροι υπεράσπισης της Ιωάννας Παλιοσπύρου.

Για τη χθεσινή πολυαναμενόμενη ημέρα, κατά την οποία οι δύο πρωταγωνίστριες της επίθεσης με το βιτριόλι αντίκρισαν η μία την άλλη, μίλησε στην ΕΡΤ ο δικηγόρος της Ιωάννας Παλιοσπύρου, Nίκος Αλεξανδρής.

Χθες, η Ιωάννα Παλιοσπύρου ήρθε για πρώτη φορά αντιμέτωπη με τη γυναίκα που παρ’ ολίγον να της αφαιρέσει τη ζωή και περιέγραψε, ενώπιον του δικαστηρίου, την τραγικότερη στιγμή της ζωής της και την εφιαλτική καθημερινότητα που βιώνει από τον Μάιο του 2020,  ενώ η κατηγορούμενη προσήλθε στο δικαστήριο με σκυμμένο το κεφάλι, αλλά φάνηκε αμετανόητη. 

«Αυτές οι δύο εικόνες, των δύο γυναικών, ήταν οι δυνατές εικόνες της δίκης σε επίπεδο επικοινωνίας ή εντυπώσεων, διότι η δίκη έβγαλε πάρα πολλά σε επίπεδο νομικό. Η Ιωάννα, από τη μία, με πραγματική δύναμη ψυχής και ευγένεια και την όλη της συμπεριφορά, είναι άξια επαίνου. Από την άλλη, η συμπεριφορά της καθ’ ομολογίαν δράστιδος που ακόμα και χθες ήταν προκλητική, σε βαθμό ο οποίος δεν μπορεί να της επιτρέψει όχι ελαφρυντικά αλλά ούτε ίχνος μεταμέλειας. Τέτοια συμπεριφορά δεν συναντάει κάποιος εύκολα. Μιλάμε για ένα από τα βαρύτερα εγκλήματα που έχουν απασχολήσει το τμήμα ανθρωποκτονιών και την κοινωνία. Δεν συναντάς συχνά ανθρώπους εύκολα να είναι τόσο προκλητικοί, σε σημείο να ισχυρίζεται ότι η Ιωάννα γνωρίζει το λόγο της επιθέσεως. Η δικογραφία αυτή έχει γίνει φύλλο και φτερό. Αν υπήρχε το παραμικρό ψήγμα εις βάρος της Ιωάννας, προφανώς θα είχε βγει», δήλωσε στην εκπομπή «Από τις Έξι» ο κ. Αλεξανδρής.

Σχολιάζοντας τη στιγμή κατά την οποία η κατηγορούμενη, στην έναρξη της διαδικασίας, είπε ότι η Ιωάννα γνώριζε τους λόγους που έγινε η επίθεση με το βιτριόλι, ο κ. Αλεξανδρής υποστήριξε ότι ίσως αυτό να έγινε για να αποσυντονίσει την πελάτισσά του, η οποία επρόκειτο να καταθέσει τη μαρτυρία της ενώπιον των δικαστών.

«Ίσως η πρόθεσή της ήταν να αφήσει ένα μυστήριο να πλανάται. Ουσιαστικά δεν έχει απολογηθεί. Το μόνο που έχει πει, η κατηγορούμενη, είναι ότι “ναι, παραδέχομαι την πράξη”. Περιμένουμε τις εξηγήσεις της, αν και όποτε αποφασίσει να τις δώσει».

Λύτρας: Επικίνδυνη η κατηγορούμενη - Συγκλονιστήκαμε με την απάθειά της

 

Για την κατηγορούμενη μίλησε στον ΣΚΑΪ και ο έτερος δικηγόρος της Ιωάννας Παλιοσπύρου, Απόστολος Λύτρας.

«Εμφανίστηκε λες και καμάρωνε για αυτό που έχει κάνει. Δεν έσκυψε μία φόρα το κεφάλι της. Πρώτη φόρα το βλέπω αυτό. Ακόμα και με την εμφάνισή της προσπαθούσε νομίζω να
δείξει  ότι “κοιτάξτε πώς είναι το δικό μου πρόσωπο, μπορώ να είμαι βαμμένη, μπορώ να είμαι περιποιημένη”».

Ο κ. Λύτρας επισήμανε ότι και οι αστυνομικοί είχαν πει στην Ιωάννα ότι υπάρχει κίνδυνος, ότι «αυτή η γυναίκα να προσπαθεί να σε σκοτώσει». «Φοβάται και το “μετά” η Ιωάννα. Και πώς είναι δυνατόν να μη ζει με τον φόβο ένας άνθρωπος που έχει ζήσει τέτοιο πράγμα», σχολίασε ο δικηγόρος της.

«Δεν απάντησε τίποτε όσον αφορά τη δήλωσή της στην Ιωάννα “ξέρεις εσύ γιατί έγινε”. Ρώτησα το  δικαστήριο γιατί δεν ρωτήθηκε για ποιον λόγο το λέει. Η Ιωάννα τη ρώτησε αν είναι ικανοποιημένη». 

 

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ