Ελλαδα

Κουφοντίνας: Όχι στην αποφυλάκισή του θα εισηγηθεί η εισαγγελέας

Eίχε ζητήσει την 18η Αυγούστου την υφ’ όρων απόλυσή του

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Δημήτρης Κουφοντίνας
Δημήτρης Κουφοντίνας © EUROKINISSI

H εισαγγελέας Λαμίας εισηγείται την απόρριψη του αιτήματος αποφυλάκισης του καταδικασμένου τρομοκράτη Δημήτρη Κουφοντίνα.

Την απόρριψη του αιτήματος αποφυλάκισης του Δημήτρη Κουφοντίνα ζητά η αρμόδια εισαγγελέας με εισήγηση της στο δικαστικό συμβούλιο της Λαμίας. 

Σύμφωνα με πληροφορίες της EΡΤ, απευθυνόμενη προς το δικαστικό συμβούλιο της πόλης, η εισαγγελέας εισηγείται την απόρριψη του αιτήματος για υπό όρους αποφυλάκιση του πολυϊσοβίτη, που κρατείται στις φυλακές Δομοκού. Ο καταδικασμένος για συμμετοχή στη «17 Νοέμβρη» Κουφοντίνας είχε ζητήσει την 18η Αυγούστου την υφ’ όρων απόλυσή του.

Αξιωματούχοι, αρμόδιοι για θέματα φυλακών παρατηρούν ότι ο Ποινικός Κώδικας ορίζει ότι οι πολυϊσοβίτες δύνανται να αποφυλακιστούν με όρους αφού συμπληρώσουν 25 χρόνια εγκλεισμού.

Αρμόδιο να αποφασίσει είναι το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών της πόλης. Η τελική κρίση αναμένεται να δημιουργήσει δεδικασμένο για τους ακόμα τέσσερις πολυϊσοβίτες της 17 Νοέμβρη.

Δημήτρης Κουφοντίνας - Το αίτημα αποφυλάκισης μετά από 19 χρόνια στη φυλακή

Τον Αύγουστο ο Δημήτρης Κουφοντίνας έκανε χρήση του σχετικού δικαιώματος που προβλέπεται από τον νόμο, καταθέτοντας αίτημα για την αποφυλάκισή του. Μέχρι στιγμής το συμβούλιο δεν έχει αποφανθεί.

Υπενθυμίζεται ότι το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθήνας έχει καταδικάσει τον Δημήτρη Κουφοντίνα σε 11 φορές ισόβια και 25χρονια κάθειρξη για 11 δολοφονίες, απόπειρες ανθρωποκτονίας, συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, διακεκριμένη οπλοκατοχή και προμήθεια και κατοχή εκρηκτικών.

Ο Δημήτρης Κουφοντίνας είχε κατέλθει σε πολυήμερη απεργία πείνας όταν η γενική γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη Σοφίας Νικολάου αποφάσισε να μεταχθεί ο «Λουκάς» της 17Ν στις φυλακές Δομοκού.

Ο εισαγγελέας Λαμίας εισηγείται την απόρριψη αποφυλάκισης του Δημήτρη Κουφοντίνα ΕΡΤ 30/9/2021

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
 
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ