Ελλαδα

Στο «κόκκινο» η Θεσσαλονίκη λόγω πίεσης στις ΜΕΘ

Στα χέρια του υπουργού πολιτικής προστασίας, Χρήστου Στυλιανίδη, η απόφαση για τη συμπρωτεύουσα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Θεσσαλονίκη
Θεσσαλονίκη Dimitris Vetsikas/Pixabay

Κορωνοϊός: «Κοκκίνισε» η Θεσσαλονίκη εξαιτίας της ασφυκτικης πίεσης, η οποία ασκείται στις ΜΕΘ των νοσοκομείων του ΕΣΥ.

Στα χέρια του υπουργού πολιτικής προστασίας, Χρήστου Στυλιανίδη, είναι πλέον η τύχη της Θεσσαλονίκης, μετά τη χθεσινή εισήγηση της ειδικής επιστημονικής επιτροπής του χάρτη υγειονομικής ασφαλείας και προστασίας από τη λοίμωξη covid 19, αλλά και της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας, η οποία συνεδρίασε σήμερα, 29 Σεπτεμβρίου. 

Συγκεκριμένα, η λεγόμενη υποεπιτροπή των επιδημιολογων κοκκίνισε χθες τη Θεσσαλονίκη, η οποία προτείνεται να αναβαθμισθεί στο επίπεδο 4 του χάρτη, εισήγηση την οποία υιοθέτησε σήμερα η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας.

Σύμφωνα με πολύ καλά πληροφορημένες πηγές της ATHENS VOICE, η αναβάθμιση της Θεσσαλονίκης δεν προτείνεται εξαιτίας της διασποράς του νέου κορωνοϊού στην εν λόγω περιφερειακή ενότητα, αλλά εξαιτίας της ασφυκτικης πίεσης, η οποία ασκείται στις ΜΕΘ των νοσοκομείων του ΕΣΥ της συμπρωτεύουσας.

Χαρακτηριστικό είναι ότι ο καθηγητής αναπνευστικής ανεπάρκειας της ιατρικής σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Ιωάννης Kιουμής, σημειώνει στην ATHENS VOICE ότι η διαθεσιμότητα των κλινών ΜΕΘ στα νοσοκομεία του ΕΣΥ της Θεσσαλονίκης δεν είναι στο 100% , αλλά είναι, πράγματι, σε οριακό σημείο.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ