Ελλαδα

Σκαραμαγκάς: Προσφυγή στο ΣτΕ από τον Δήμο Χαϊδαρίου - Τι ζητά

Κατέθεσε δύο αιτήσεις για ακύρωση των διαγωνισμών

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Συμβούλιο της Επικρατείας
Συμβούλιο της Επικρατείας © EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Ο Δήμος Χαϊδαρίου προσέφυγε στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) για την πώληση του Σκαραμαγκά, ζητώντας να μην προχωρήσουν οι διαγωνισμοί.

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) προσέφυγε ο Δήμος Χαϊδαρίου ζητώντας να ακυρωθούν οι δύο διαγωνισμοί για την πώληση του Σκαραμαγκά, όπως μετέδωσε το ΑΠΕ-ΜΠΕ. Η πρώτη αίτηση ακύρωσης στρέφεται εναντίον του διαγωνισμού της ΕΤΑΔ.

Στο κείμενο επισημαίνεται ότι η πώληση της Προβλήτας 4 του Σκαραμαγκά δεν είναι νόμιμη, επειδή αποτελεί ζώνη παραλίας και αιγιαλού και πρέπει να διασφαλίζεται σε κάθε περίπτωση ο κοινόχρηστος χαρακτήρας της και η ελεύθερη πρόσβαση των πολιτών σε αυτήν.

Επιπλέον, ο Δήμος Χαϊδαρίου θέτει και ζήτημα παραβίασης της νομοθεσίας για τις κρατικές ενισχύσεις, καθώς όπως αναφέρεται στην προσφυγή, «παραχωρήθηκε η αποκλειστική χρήση του αιγιαλού και της παραλίας για χρονικό διάστημα έως και 49 χρόνια και δη με δυνατότητα παράτασης, θεσπίζοντας ο νομοθέτης στην ουσία δικαίωμα χρήσης για τον αιγιαλό και την παραλία αντίστοιχο µε το εμπράγματο δικαίωμα επιφανείας των άρθρων 18 επ. του Νόµου 3986/2011».

Σύμφωνα με τον Δήμο Χαϊδαρίου, «δεν μπορούν να συσταθούν εμπράγματα δικαιώματα ιδιωτών επί αιγιαλού και παραλίας και επομένως η νομοθετική ρύθμιση συνιστά άμεση κρατική ενίσχυση προς την ΕΤΑΔ Α.Ε., η οποία ενίσχυση συνδέεται και συναρτάται με τον παρόντα διαγωνισμό, καθώς η αποκλειστική χρήση του αιγιαλού και της παραλίας, την οποία θα απολαύει ο πλειοδότης».

Δήμος Χαϊδαρίου: Προσφυγή στο ΣτΕ και για τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά

Παράλληλα, ο Δήμος Χαϊδαρίου κατέθεσε και αίτηση ακύρωσης και εναντίον του Ειδικού Διαχειριστή των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά, υπογραμμίζοντας ότι στον διαγωνισμό περιλήφθηκαν τμήματα ακινήτων -που σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του Εθνικού Κτηματολογίου- ανήκουν στον Δήμο Χαϊδαρίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το επόμενο χρονικό διάστημα ο Δήμος Χαϊδαρίου προτίθεται να κλιμακώσει τις δράσεις του με σειρά κινητοποιήσεων, ενώ προγραμματίζεται και συνέντευξη Τύπου για να γίνει αναλυτική παρουσίαση των θέσεών του.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ