- CITY GUIDE
- PODCAST
-
21°
Σαρηγιάννης: 4.000 κρούσματα την ημέρα μέσα στον Νοέμβριο
Ως και 70.000 παιδιά μπορεί να νοσήσουν
Ο Δημοσθένης Σαρηγιάννης μίλησε για την πορεία που αναμένεται να ακολουθήσει η πανδημία του κορωνοϊού το επόμενο διάστημα.
Ο Δημοσθένης Σαρηγιάννης έκανε λόγο για έως και 4.000 κρούσματα κορωνοϊού ημερησίως μέσα στο Νοέμβριο. Ειδικότερα, ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής σχολίασε την επιδημιολογική εικόνα της χώρα και υπογράμμισε πως «η κατάσταση φαίνεται σταθεροποιημένη την τελευταία περίοδο. Τις επόμενες ημέρες θα μπορούσε να είναι λίγο καλύτερη».
Όπως επεσήμανε «ο αριθμός των κρουσμάτων θα μπορούσε να διαμορφωθεί κάτω από τα επίπεδα των 2.000, τάση που αναμένεται να διαρκέσει μέχρι τα μέσα του Οκτωβρίου».
Ωστόσο, όπως σημείωσε «αναμένεται αναστροφή καθώς εκτιμάται ότι θα ξεκινήσει μία ήπια αρχικά αυξητική πορεία, η οποία θα μπορούσε να εξελιχθεί άσχημα».
Στη συνέχεια, ο κ. Σαρηγιάννης προειδοποίησε πως «τα μοντέλα, με βάση τα τωρινά δεδομένα, προβλέπουν 3.000 - 4.000 κρούσματα μέχρι μέσα και τα τέλη του Νοεμβρίου».
Τέλος, ως προς τα παιδιά, «αυτό που προκύπτει από τα μέχρι στιγμής στοιχεία είναι ότι 3 στα 10 κρούσματα είναι παιδιά. Μάλιστα, το ποσοστό 30% που καταγράφεται σήμερα, θα μπορούσε να γίνει 40%, κάτι που εξαρτάται από το πώς θα πάει το άνοιγμα των πανεπιστημίων», τόνισε και εξέφρασε την εκτίμηση ότι μέχρι το τέλος του έτους θα μπορούσαν να νοσήσουν από 50.000 έως 70.000 παιδιά.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πού εντοπίζονται καθυστερήσεις στους κεντρικούς οδικούς άξονες του λεκανοπεδίου
Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν
Τι απαντά η Υγειονομική Περιφέρεια
Σε ποιες περιοχές θα είναι πιο έντονα τα φαινόμενα
Ο υποβρύχιος καθαρισμός της λίμνης βρίσκεται σε εξέλιξη από τις αρχές του καλοκαιριού
Για την κατάσβεσή της κινητοποιήθηκαν 18 πυροσβέστες με πέντε οχήματα
Πού προβλέπει ισχυρά φαινόμενα η ΕΜΥ
Στο σημείο επιχειρούν δυνάμεις της Πυροσβεστικής
Κοινή πρωτοβουλία της δημοτικής αρχής και των ιδιοκτητών του ιστορικού χώρου
««Δεν είναι πλέον σενάρια, είναι η νέα πραγματικότητα», τονίζει ο μετεωρολόγος
Η ανάρτηση του Θοδωρή Κολυδά
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Έντονη κεραυνική δραστηριότητα αναμένεται τις επόμενες ώρες
Και γιατί τους δίνονται ονόματα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.