Ελλαδα

Γώγος για Βόρεια Ελλάδα: Είναι μεγάλη η πίεση, πιθανά τα μέτρα

«Τα νοσοκομεία είναι μικρά, διεσπαρμένα και έχουν μικρή δυνατότητα»

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Ανησυχία για την επιδημιολογική κατάσταση στη Βόρεια Ελλάδα από τον καθηγητή Λοιμωξιολογίας, Χαράλαμπο Γώγο.

Τον «κώδωνα του κινδύνου» έκρουσε ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας, Χαράλαμπος Γώγος, για την επιδημιολογική κατάσταση που επικρατεί στη Βόρεια Ελλάδα.

«Στην Κεντρική Μακεδονία δεν πέφτουν οι καμπύλες και σταθεροποιήθηκαν σε υψηλό ποσοστό. Έχουμε την εμπειρία του προηγούμενου χειμώνα που είχαμε ταχεία διασπορά. Υπάρχει χαμηλός βαθμός εμβολιαστικής κάλυψης σε πολλές περιοχές της βόρειας Ελλάδας. Τα νοσοκομεία είναι μικρά, διεσπαρμένα και έχουν μικρή δυνατότητα. Είναι μεγάλη η πίεση στις μονάδες της Θεσσαλονίκης» σημείωσε ενώ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο λήψης τοπικών μέτρων.

Παράλληλα, ο καθηγητής προειδοποίησε για την επικινδυνότητα της μετάλλαξης Δέλτα και σχετικά με το ότι είναι πολλά τα παιδιά που νοσούν, σημείωσε πως οι ανήλικοι αποτελούν «επίνοσο» πληθυσμό, επειδή είναι ανεμβολίαστοι.

«Όσο ο πληθυσμός είναι ανεμβολίαστος, τόσο αυξάνει η πιθανότητα νόσησης» είπε. Ο ίδιος ενημέρωσε, ακόμα, πως «το 30% των καθημερινών κρουσμάτων είναι ανήλικοι και εκτίμησε πως το ποσοστό μπορεί να «μεγαλώσει και άλλο. Η μετάλλαξη Δέλτα δεν κοιτά ηλικίες, τις χτυπά όλες» είπε.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις